komolyzene, opera, színház

Zuglói Filharmónia

Egy szünettel
Müpa Home
  • Müpa Home LIVE

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


Mozart Szabadkőműves gyászzenéje után a szerző A-dúr zongoraversenyét hallhatjuk Bonnyai Apolka szólójával, majd Brahms Harmadik szimfóniája csendül fel Antal Mátyás vezényletével.
Mozart Szabadkőműves gyászzenéje lassú, ünnepélyes hangvételű, rövid darab. Magja egy gregorián dallam, ami talán furcsa ötletnek tűnhet, mivel köztudott, hogy a szabadkőműves mozgalom éles ellentétben állt a katolikus egyházzal. Mozart mégis a lehető legtermészetesebb módon alkalmazta művében a katolikus rituáléból származó elemeket. A komponista az A-dúr zongoraverseny alkotása idején huszonhat esztendős volt, optimizmus és boldogság hatotta át napjait, a versenymű napfényben ragyog. Fiatalos báj, vidámság járja át, lírai dallamossággal vegyítve.
Brahms Harmadik szimfóniájának bár F-dúr az alaphangneme, mégis gyakran a mollos karakterek kerülnek előtérbe, így drámaiságával erős kontrasztot kínál Mozart versenyműve után. Az első tétel nyitótémája többször visszatér az alkotás többi tételében is, ez alapján pedig a mű néhány elemzője arra következtetett, hogy talán valamilyen program húzódik a szimfónia hátterében. Ez azért is érdekes felvetés, mert Brahms alapvetően a klasszikus formák híve volt, ellenezte a Liszt, Berlioz és Wagner programzenéjére jellemző motivikus kompozíciós technikát.

Rendező: Zuglói Filharmónia

Jegyinformáció

Személyes vásárlásnál erre az előadásra jegyét Edenred Ajándékutalvánnyal, valamint Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyával is megvásárolhatja.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Antal Mátyás
  • zongora
    Bonnyai Apolka
  • Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekar


Müpa Home LIVE


Ugrás az oldal tetejére