komolyzene, opera, színház

Wagner: Lohengrin

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Wagner Lohengrinje még nem zenedráma: romantikus opera, amelyben fontos a titok, a tilalom és a megváltás mozzanata, utóbbi visszautal A bolygó hollandira és a Tannhäuserre, de előre is - egészen az életművet záró Parsifalig. A teljes wagneri œuvre egyik legvonzóbb alkotása: tisztaság, nemesség és a középkori mondák légköre hatja át. A Müpa előadása sok éve aratott sikert, öröm lesz hozzá visszatérni, a szereposztásban bekövetkezett változások pedig az újdonság varázsát kölcsönzik a produkciónak.

Talán nem mindenki tartja számon, de őseinkről is szó esik Wagner Lohengrinjében. Mindjárt a cselekmény legelején Madarász Henrik király mondja el az összegyűlt brabanti nemeseknek, hogy keletről a magyarok fenyegetik az országot… A Lohengrin érett remekmű, ám A bolygó hollandival és a Tannhäuserrel együtt Wagner korai termésének képviselője. A „hattyús lovag” története azonban korai volta ellenére csodálatosan mutat előre a kései Wagner művészete, jelesül a Parsifal felé, hiszen hasonló szellemiség hatja át: hőse egy Grál-lovag. Lohengrin, ahogyan a mű végén - a Nászinduló mellett az opera másik leghíresebb részletében, a Grál-elbeszélésben - megvallja, Parsifal fia, s az az éteri tisztaság, amellyel a zenei megszólalásmód alakját felruházza, érzékletesen előlegezi azt a hasonlóképpen emelkedett hangot, amely a Parsifalra jellemző. Emellett azonban az alkotásból nem hiányoznak egy vérbeli romantikus opera kellékei: titok, fogadalom, ármány, gonosz varázslat, sőt azt is megtudjuk, hogy a mű démoni nőalakja, Ortrud boszorkány. A korai és az érett wagneri világ ismertetőjegyeinek elragadó elegye: ez a Lohengrin.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Fischer Ádám
 • Henrik
  Albert Pesendorfer
 • Lohengrin
  N. N.
 • Elza
  Annette Dasch
 • Telramund
  N. N.
 • Ortrud
  Evelyn Herlitzius
 • a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
 • a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
 • díszlet
  Karel Spanhak
 • rendező
  Rebekka StanzelKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Zenés színpad


Ugrás az oldal tetejére