komolyzene, opera, színház

Vengerov

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
műsorváltozás
Műsorváltozás!

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy Maxim Vengerov, aki ezúttal karmesterként állt volna a Nemzeti Filharmonikusok Zenekarának élére, pozitív koronavírus tesztje miatt nem tud Magyarországra utazni. Így a vele tervezett október 8-i hangversenyt Kovács János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester vezényli a Müpában.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Schubert 1822-ben keletkezett VIII. szimfóniája, amelyet a „Befejezetlen” jelzővel illetnek, a szimfóniák szokásos négytételes szerkezete helyett csak két tételt tartalmaz. A zenetudomány sokféle feltételezést megfogalmazott a befejezetlenség okáról, de biztosat ma sem tudunk. A mű a sötét, tragikus, sorsszerű megszólalásmód és a lágy líra kettősségét tárja a hallgató elé.
Beethoven 1802 és 1804 között komponált III. szimfóniájának négy tétele egy hős portréja. Az első tétel egyszerű nyitódallama a tétel végén megdicsőülten hangzik fel újra. Ezt követően egy gyászindulót, egy scherzót és egy német táncra épülő variációs tételt hallunk, a változatok között verbunkosszerű magyaros zene is helyet kapott. Beethoven először a Bonaparte alcímet adta a szimfóniának, amikor azonban Napóleon - kivéve a pápa kezéből a koronát - császárrá koronázta magát, Eroicára változtatta azt.


Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Kovács JánosUgrás az oldal tetejére