• Visegrádi Négyek programsorozat

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából

V4 Operettgála

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az operett soknemzetiségű műfaj: ismerünk francia és angol operetteket, de olasz, spanyol vagy orosz műveket is e műfajhoz sorolhatunk. Mégsem tévedünk, ha megállapítjuk, hogy Közép-Európa népei számára különösen kedves közös kulturális kincset jelentenek az e régióban keletkezett operettek.

A hajdani Osztrák-Magyar Monarchia polgárai alkották meg - részben már a birodalom megszűnése után - az operett itteni arany- és ezüstkorának klasszikus műveit, melyeknek mindmáig népszerű slágereiből áll össze e gálakoncert programja.
Rost Andrea az 1980-as évek végén, a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasaként kezdte pályáját. A magyar szoprán villámgyorsan meghódította a világ operaházait - a bécsi Staatsopertől a milánói Scaláig, a New York-i Metropolitantől Japánig. Repertoárja legendás Mozart-alakításoktól a Rigoletto Gildájáig, sőt immár a Pillangókisasszony és a Tosca címszerepéig ível. Katarzyna Kuncio Walter Berry növendéke volt Bécsben, és Schubert dalainak ihletett előadójaként 1997-ben nemzetközi énekversenyt nyert Osakában. A lengyel mezzoszoprán 2004 óta a Deutsche Oper am Rhein társulatának tagja, s Cherubino, Octavian és a meseoperabeli Jancsi alakítójaként a nadrágszerepek valóságos specialistája. Richard Samek 2006-ban, Brnóban debütált. Tenorját azóta a cseh és a szlovák operaközönség mellett az osztrák, a német és a francia publikum is megismerte. A fiatal cseh tenor a mörbischi tószínpadtól Drezdáig operettekben is gyakran szerepel. Clemens Unterreiner osztrák bariton 2005 óta a bécsi Staatsoper tagja. Kortárs szerzőkig terjedő operarepertoárjában hangfajának mind lírai, mind német, olasz és francia hősiszerepek megtalálhatók. Énekel oratóriumokban, ad dalesteket, és operettekben is gyakran színpadra lép.

A rendezvény a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából a 2017-2018-as magyar V4-elnökség keretében valósul meg.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Peter Valentovič
 • szoprán
  Rost Andrea
 • mezzoszoprán
  Katarzyna Kuncio
 • tenor
  Richard Samek
 • bariton
  Clemens Unterreiner
 • Nemzeti Filharmonikus ZenekarUgrás az oldal tetejére