Hommage à Sosztakovics

Szergej Krilov és a Concerto Budapest

komolyzene, opera, színház

elmarad
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Néhány évtizednyi mellőzést követően Dmitrij Sosztakovics muzsikája manapság újra reneszánszát éli, és ma már bátran állíthatjuk, hogy az orosz zeneszerző a 20. század legnagyobbjai közé tartozott. Az utóbbi években pedig a Sosztakovics-életművel való megismerkedésben a hazai közönség kétségkívül sokat köszönhet Keller Andrásnak és a Concerto Budapestnek. Ezen az hommage-koncerten már az első részt nyitó Schnittke-kompozíció, a Bohócok és gyermekek című 1976-os filmzenei szvit cirkuszi és jazzes hangvétele is a nagy pályatársat idézi. Sosztakovics a-moll hegedűversenyével folytatódik az est. A darabot bemutató David Ojsztrah a következőképpen fogalmazott: „Ez a mű kivételesen érdekes és vonzó feladat elé állítja a szólistát”. Az 1948-ban befejezett, ám 1955-ig kényszerűen fiókba zárt versenymű Ojsztrah által „shakespeare-ien velős”-ként emlegetett szólóját ezúttal a Budapesten gyakori vendégnek számító Szergej Krilov játssza. A hangversenyt Sosztakovics utolsó szimfóniája zárja: az idézetekben gazdag műben Rossini, Wagner, Mahler és Glinka zenéjének motívumaira is rálelhetünk.

Rendező: Concerto Budapest

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Keller András
  • hegedű
    Szergej KrilovUgrás az oldal tetejére