• BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Stradivari-hangszerbemutató Fischer Ádámmal és Oláh Vilmossal

komolyzene, opera, színház

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A 17-18. században alkotó cremonai mester, Antonio Stradivari kiváló hangszereinek titkát sokan próbálták már megfejteni. A különleges anyaghasználatnak és kialakításnak köszönhetően máig egyedülálló, erőteljes hangzás született, amelyhez jellegzetes szín társul, és a világ legdrágább darabjai közé tartozó Stradivari-hangszereket rendszerint a zenei élet legjelentősebb művészei szólaltatják meg.

Nemrég újabb lenyűgöző hangszer talált gazdára, amelynek magával ragadó hangját az idei Budapesti Wagner-napok közönsége is élvezheti majd. Az eseménysorozathoz több mint 10 éve szorosan kötődő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmesterét, Oláh Vilmost az a megtiszteltetés érte, hogy a fesztivál művészeti vezetője és karmestere, Fischer Ádám kifejezetten neki ajánlotta fel a Prima Primissima díjjal járó pénzjutalmát, hogy a 2019-es előadásokon már egy Stradivarin játszhasson. A zenész munkájának elismeréseként a Guarneri Society Switzerland ajánlott fel egy több mint 300 éves Stradivari-mesterhegedűt, amelynek A Rajna kincsében jut majd a legnagyobb szerep.

A különleges hangszert a két művész A walkür június 14-i előadásának első szünetében, 17:30-tól mutatja be a közönségnek egy rövid beszélgetés keretében, Tóth Endre zenetörténész műsorvezetői közreműködésével.

A programra a belépés az aznapi operaelőadásra szóló jeggyel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére