komolyzene, opera, színház

Requiem

Szünet nélkül
Müpa Home
 • Müpa Home LIVE

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


Harminc éve nemigen volt példa arra, hogy egy szimfonikus zenekar koncertjének műsora Bach műveivel kezdődjék, ötven éve azonban ezen senki sem lepődött meg. A historikus előadói gyakorlat térhódításával a modern zenekarok „kivonultak” a barokk repertoárból - ma azonban újra birtokba veszik ezt a területet. A Nemzeti Filharmonikusok koncertjének második részében a requiem-irodalom ritkán hallható remekműve, Gabriel Fauré alkotása csendül fel a külföldön is sikereket arató Halász Péter vezényletével.
Johann Sebastian Bach III. Brandenburgi versenye és h-moll szvitje a barokk zenekari irodalom két ékköve. A vonósokra és csembalóra írt concerto kiegyensúlyozottságával ejt bámulatba, a kecses tánckarakterek sokaságát felvonultató szvitet pedig akár rangrejtett fuvolaversenyként is hallgathatjuk, olyan fontos része a műnek a gazdagon kidolgozott, cirkalmas fuvolaszólam, mely ezúttal a hazai fuvolás társadalom egyik kiválósága, a külhonban is rendszeresen koncertező Bálint János hangszerén csendül fel. Gabriel Fauré az 1880-as évek végén komponálta szoprán- és baritonszólót, vegyes kart és orgonát foglalkoztató Requiemjét, melynek legfőbb témája az opus elemzői szerint nem a halál drámája, hanem az örök nyugalom és a megbékélés. A darabot a zeneszerző az 1890-es években átdolgozta, hogy végleges formáját a kompozíció 1900-ban nyerje el. A két vokális szólista, Széll Cecília és Mokán László a Nemzeti Énekkar tagja, az orgonaművész Tabajdi Ádám hangszerének kiemelkedő tehetségű játékosa, aki korábban a párizsi Notre-Dame orgonista gyakornoka, illetve a Szapporói Kitara Koncertterem rezidens orgonistája volt. Halász Péter számos német operaház előadásait vezényli rendszeresen.

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Jegyinformáció

Személyes vásárlásnál erre az előadásra jegyét Edenred Ajándékutalvánnyal, valamint Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyával is megvásárolhatja.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Halász Péter
 • szoprán
  Széll Cecília
 • bariton
  Mokán László
 • fuvola
  Bálint János
 • orgona
  Tabajdi Ádám
 • Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
 • Nemzeti Filharmonikus Zenekar


Müpa Home LIVE


Ugrás az oldal tetejére