komolyzene, opera, színház

Rameau: Hébé ünnepei, avagy a líra mesterei - magyarországi bemutató

Müpa Home
 • Müpa saját produkció
 • Régizene Fesztivál
 • Müpa Home LIVE

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


Sok olyan zenebarát van, akit, ha megkérdeznek, mi az a Les Talens Lyriques, azt válaszolja, egy híres francia régizene-együttes - pedig azt is válaszolhatná: egy híres francia régizene, amelyről együttest neveztek el. A mű magyarországi bemutatója jóvoltából most megtudhatjuk, milyenek lehettek Hébé ünnepei, és milyenek azok a „lírai tehetségek”, amelyekről a színpadi zene nagy kalandjába csak ötvenévesen belevágó, hosszú életű barokk mester mesél prológgal ellátott, háromfelvonásos opéra-ballet-jében.
A Hébé ünnepei, avagy a líra mesterei (Les Fêtes d'Hébé, ou Les talens lyriques) Rameau ötödik zenés színpadi műve, amelyet 1739-ben, a zeneszerző ötvenhatodik életévében mutattak be a párizsi Palais-Royale-ban, hat esztendővel az első zenés színpadi mű, az Hippolyte et Aricie (Hippolütosz és Aricia) és hárommal az első opéra-ballet, a Les indes galantes (A gáláns indiák) után. A mű három entrée-ja (felvonása) középpontjában a Költészet, a Zene és a Tánc áll. A darab sikert aratott: nyolcvan előadást ért meg a bemutató évében, majd 1747-ben, 1756-ban és 1764-ben ismét színre került. Az alkotás megszólaltatása Vashegyi György sok éve zajló nagyszabású projektjébe illeszkedik, melynek keretében a karmester és zenetudós Rameau számos színpadi művét megismerteti a Müpa közönségével két együttese, az 1990-ben alapított Purcell Kórus és az 1991-ben létrehozott Orfeo Zenekar élén. A nemzetközi szereposztás, mint legtöbbször, ezúttal is világklasszis énekeseket vonultat fel - olyan művészeket, akik közül legtöbben korábban is pódiumra léptek már Vashegyi György produkcióiban, s ilyenformán a Müpa közönségének régi ismerősei.

A produkció a Müpa és a Versailles-i Barokk Zenei Központ együttműködésében, a Budapesti Francia Intézet és az Orfeo Zenei Alapítvány támogatásával valósult meg. Az előadás kottaanyaga a Bärenreiter Zeneműkiadó Rameau-összkiadásából származik (Opera omnia de Rameau, Bärenreiter-Verlag Kassel · Basel · London · New York · Praha).

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Vashegyi György
 • Hébé, Sapho, la Bergère
  Chantal Santon Jeffery
 • L'Amour, Églé
  Marie Perbost
 • La Naïade, Iphise
  Olivia Doray
 • Momus, le Ruisseau, Mercure
  Reinoud Van Mechelen
 • Hymas, Tirtée
  Philippe Estèphe
 • Alcée, Eurilas
  David Witczak
 • Le Fleuve
  Najbauer Lóránt
 • Purcell Kórus, Orfeo Zenekar


Müpa Home LIVE


Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Régizene


Ugrás az oldal tetejére