komolyzene, opera, színház

Philharmonia Orchestra

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Izgalmas történet: egy zenekaré, amelyet nem sokkal a második világháború után elsősorban azért hoztak létre, hogy lemezeken játsszon. Nem csoda, hiszen az alapító az EMI legendás producere. Aztán persze minden másképp történt: a zenekar koncerteken is a világ egyik leghíresebbjévé vált (nem kis részben első vezetője, Otto Klemperer jóvoltából). Aki pedig a Müpában vezényli, ma a világ egyik legjobbja - az újító szellemű finn dirigens és zeneszerző, a nagyhírű északi karmesteriskola jeles képviselője: Esa-Pekka Salonen.

A Philharmonia Orchestra a korszakos szoprán, Elisabeth Schwarzkopf férje, Walter Legge kezdeményezése nyomán alakult meg Londonban, 1945 őszén. Szédítő a névsora azoknak, akik az első években vezényelték: Toscanini, Richard Strauss, Furtwängler, Karajan. Miután az utóbbi a Berlini Filharmonikusok élére került, Otto Klemperer lett a zenekar vezetője - az ő nevéhez fűződik a zenekar közel másfél évtizedes, nagy korszaka 1959 és 1973 között. A Philharmonia Orchestra azóta is a világ egyik fontos szimfonikus együttese, amelynek élén olyan nagy tudású és kifinomult ízlésű muzsikusok álltak, mint Riccardo Muti, Giuseppe Sinopoli, Christoph von Dohnányi. Mai zeneigazgatója, Esa-Pekka Salonen, Jorma Panula nagyhírű iskolájának neveltje immár tizenkét éve vezeti az együttest, és éppen ebben az évadban búcsúzik a zenekartól. Mivel északi muzsikus, nem meglepő, hogy a törzsrepertoárt képviselő slágerdarab, Beethoven V. szimfóniája mellett finn zenét is vezényel: Sibelius II. szimfóniája a zeneszerző életművének egyik legnépszerűbb és leghatásosabb, magával ragadó érzelemvilágú kompozíciója.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Esa-Pekka SalonenKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Zenekari páholy


Ugrás az oldal tetejére