Háborúban hallgatnak…?

Nemzeti Filharmonikusok

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

1943: ebben az évben született az est karmestere, valamint az a ritkán hallható Sosztakovics-szimfónia is, amelyet vezényel, és amelyet mind közül az egyik legragyogóbbnak tartanak. A sötét hangvételű, az ideológiai előírások ellenére tragikus kicsengésű VIII. szimfónia a Sztálingrád alcímet viseli a második világháború és az egész világtörténelem talán legvéresebb csatájának emlékére. Hartmut Haenchen ma Nyugat-Európa legjelentősebb operakarmesterei közé tartozik, noha pályájának első húsz évét Kelet-Németországban töltötte, és csak 1986-ban telepedett le Hollandiában, hogy az ottani zenei élet egyik fontos szereplőjévé váljon. A műsor első részében Brahms örökzöld hegedűversenyét vezényli, a szólót pedig egy általunk jól ismert művész játssza: a Kossuth-díjas Baráti Kristóf, Magyarország legjelentősebb hegedűművészeinek egyike, aki nemzetközi karriert és megannyi nagy sikerű lemezfelvételt tudhat a magáénak. „Baráti hatalmas hangon játszik, a Stradivari (»Lady Harmsworth«, 1703) valószínűtlenül dúsan zeng vonója alatt - mintha nem is egy, hanem két vagy három hegedű szólna egyszerre, tökéletes egységbe olvadva.” (Csengery Kristóf, revizoronline.hu)

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Hartmut Haenchen
  • hegedű
    Baráti Kristóf
  • Nemzeti Filharmonikus ZenekarUgrás az oldal tetejére