A romantikus daltól a romantikus zenedrámáig

Nemzeti Filharmonikusok

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Mentse el a programot Google Naptárába!

„Az átiratok annyiban új alkotások - hasonlóan az irodalmi műfordításokhoz -, amennyiben egy zongorista társalkotóvá lép elő például egy Beethoven-szonáta előadásakor.” (Kocsis Zoltán) A koncert első részében Brahms, Webern, Berlioz és Reger zenekari hangszerelésében szólalnak meg Schubert zongorakíséretes dalai. A szünet után Lorin Maazel (1930-2014) A Ring szavak nélkül című szimfonikus műve hangzik el, amelyben a világhírű karmester-zeneszerző Richard Wagner A nibelung gyűrűje című zenedráma-sorozatának legfontosabb dallamait sűrítette szimfóniává.
Az 1956-ban született német lírai tenor, Christoph Prégardien karrierje éppoly szorosan kapcsolódik Mozart operáihoz, mint Schubert dalaihoz. Énekművészi pályája mellett 2004 óta a kölni Zeneművészeti Főiskola professzora. Dennis Russell Davies 1944-ben született az Amerikai Egyesült Államokban, és 2018-tól a Brnói Filharmonikusok vezetője. A jazzt is szereti, és szívesen muzsikál együtt Keith Jarrett amerikai zongoristával és Jan Garbarek norvég szaxofonossal.

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Dennis Russell Davies
  • tenor
    Christoph Prégardien
  • Nemzeti Filharmonikus ZenekarUgrás az oldal tetejére