• Felfedezések

Miskolci Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

20. századi szerzők művei alkotják a koncert műsorát. Négy sokszor hallott név, egyiküket azonban - az amerikaivá lett orosz Koussevitzkyt - az új zenéért síkra szálló karmesterként tartjuk számon: az ő megrendelése nyomán született Bartók Concertója. Bartók és Richard Strauss egy-egy ismert művével szerepel, Webern azonban egy, a „nem jellemző” kategóriába tartozó remekével. Mindehhez egy versenygyőztes fiatal magyar zongorista és egy hasonlóképpen ifjú, bécsi nagybőgővirtuóz: csupa felfedezést ígér ez az este!

Mindig izgalmas meghallgatni nagy zeneszerzők korai alkotásait: Anton Webern zenekari darabja „az op. 1 előtti időszakból”, az Im Sommerwind (Nyári szélben) színgazdag romantikus szimfonikus költemény, melyet a huszonegy éves alkotó egy német költő, Bruno Wille verse nyomán komponált. És azt vajon hányan tartják számon, hogy Serge Koussevitzky nemcsak karmester volt, de ezt megelőzőn nagybőgővirtuózként kezdte pályáját! Ez a magyarázata annak, hogy megszületett tolla alatt a fisz-moll nagybőgőverseny, a hangszer kevés concertóinak egyike. A darab szinte egyívású Webern művével: 1902-ből származik - Koussevitzky huszonnyolc éves volt a darab írásakor, és még Oroszországban élt. A versenymű osztrák előadója, Dominik Wagner, számos nemzetközi verseny díjazottja is fiatal: huszonhárom éves. Majdnem egyidősek a huszonnégy esztendős Szokolay Ádámmal, a Bartók-zongoraverseny szólistájával, a 2019-es Bartók Világverseny győztesével. Pályakezdő zeneszerzők, pályakezdő előadók - ez az este az ifjúság szellemét fedezteti fel velünk.

Az Európai Unió Klasszikus Európa Jövője és Kreatív Európa programjainak támogatásával.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, melyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Antal Mátyás
  • zongora
    Szokolay Ádám
  • nagybőgő
    Dominik WagnerKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Felfedezések


Ugrás az oldal tetejére