Ünnepi hangverseny Sir Karl Jenkins 75. születésnapja alkalmából

MÁV Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az 1944. február 17-én egy walesi kisvárosban született Sir Karl Jenkins napjaink egyik legtöbbet játszott zeneszerzője. Darabjainak többsége vallásos szövegre készült oratorikus mű. Sikerének titka a különböző zenei stílusok ízléses és hatásos keverése. Legismertebb művét (The Armed Man - Mise a békéért) eddig több mint kétezerszer adták elő, s gyakran játsszák Requiem, Ave verum, Cantata Memoria for the Children és Adiemus című műveit is. 2011-ben magyar felkérésre kantátát komponált Arany János A walesi bárdok című balladájának szövegére, amelynek ősbemutatója Budapesten volt. Az ünnepi koncerten legismertebb műveiből hallhat válogatást a közönség a MÁV Szimfonikus Zenekar és több mint százötven fős vegyeskar előadásában.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Sir Karl Jenkins, Dénes István
 • szoprán
  Kertesi Ingrid
 • színész
  Mesterházy Gyula
 • Debreceni Kodály Kórus
  Arcadelt Kórus - Kisvárda
  Budapesti Lantos Kórus
  Huszics Vendel Kórus - Sárbogárd
  Prelude Kórus - BudapestUgrás az oldal tetejére