MÁV Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A hangverseny igazi sztárparádé. Charles Dutoit, aki elmúlt nyolcvanéves, a világ leghíresebb karmesterei közé tartozik. Svájcban, Lausanne-ban született, Genfben tanult, és az ottani karmesterverseny megnyerésével indult fényes karrierje. Zürich és Bern után huszonöt évig volt a Montreali Szimfonikusok vezető karmestere, zeneigazgatóként működött Philadelphiában, a Francia Nemzeti Zenekarnál, a tokiói NHK Zenekarnál és a londoni Royal Filharmonikusoknál. Komlósi Ildikó a milánói Scala és sok más híres operaház színpadán énekelt, parádés előadásainak emlékét számos CD- és DVD-felvétel őrzi. Bartók Béla Kékszakállújának Judit szerepét több százszor adta elő, azt tartják róla, hogy az egész világon vele azonosítják a figurát. Fejérvári Zoltán néhány éve tűnt fel, és azóta sikert sikerre halmoz. Ezen a hangversenyen Mozart egyik utolsó, a legnagyobbak közül való zongoraversenyét játssza.
Bartók Béla egyetlen operája a világ egyik öröktől fogva létező és mindig aktuális problémájának hatol a mélyére: létezik-e igazi, örökké tartó nő-férfi kapcsolat akkor is, ha a két ember emlékeinek mélyén titkok rejlenek? Ebben az évben ünnepeljük a Kékszakállú bemutatásának századik évfordulóját - különösen izgalmas lesz ezt a művet két nagyszerű magyar énekes és egy nemzetközi hírű, de a francia hagyományokon felnőtt karmester előadásában hallani.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Charles Dutoit
 • zongora
  Fejérvári Zoltán
 • szoprán
  Komlósi Ildikó
 • basszus
  Palerdi András
 • A prológust elmondja
  Kováts KolosUgrás az oldal tetejére