MÁV Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az est dirigense, az osztrák Christoph Campestrini a New York-i Juilliard Schoolon és a Yale Egyetemen végzett karmester rendszeres vendégművésze az Egyesült Államok és Európa szimfonikus zenekarainak, operaházainak. Pályafutása során együtt dolgozott - többek között - Lang Langgal, Julian Rachlinnal és Julia Fischerrel. Mozart Sinfonia Concertante című művének hegedűszólóját a Kossuth-díjas Kelemen Barnabás játssza. A Kelemen Kvartett alapítóját, hazánk egyik legelismertebb, nemzetközi szinten is aktív zenészét a közönség és a zenekar rajongói is ismerősként üdvözölhetik. A kamarazenei részletekben gazdag Mozart-műben méltó partnerének ígérkezik Szűcs Máté, aki 2018-ig a Berlini Filharmonikusok szólóbrácsása volt, jelenleg pedig a genfi zeneakadémia professzora.
Anton Bruckner (1824-1896) utolsó szimfóniáján hét éven át, halála napjáig dolgozott, de a hatalmas mű zárótételét már nem tudta befejezni. A töredék kiegészítésével számos zenetudós és zeneszerző próbálkozott, s a különböző változatokból sok hanglemez is készült. A mélyen vallásos Bruckner úgy nyilatkozott, hogy miután két nagy művét világi hatalmasságoknak ajánlotta, ezt az utolsót „magának a Jóistennek” ajánlja. A szimfóniában kitekint a zene jövőjébe, miután előző, VIII. szimfóniájában már elkészítette saját szimfóniaalkotói munkájának összefoglalását. Harmóniavilága Mahler kései műveit és Schönberget előlegezi, az Adagio „hangszőnyege” Sibeliust, a Scherzo pedig Stravinsky korai műveit.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Christoph Campestrini
  • hegedű
    Kelemen Barnabás
  • brácsa
    Szűcs MátéUgrás az oldal tetejére