MÁV Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Mentse el a programot Google Naptárába!

A hangverseny a felfedezés élményével ajándékozza meg közönségét: olyan hangszert hallanak, amellyel „élőben” eddig nemigen találkozhattak - a pedálzongorát. Két hangversenyzongora áll majd a pódiumon, de egy művész szólaltatja meg őket: egyiket a kezével, a másikat a lábával, mintha egy orgona pedáljain játszana. A hangszer a 18-19. század fordulójáig népszerű volt, Mozart és Schumann is kedvelte, később azonban elfelejtették, s a koncert szólistája, Roberto Prosseda „támasztotta fel”. Felkutatta irodalmát, rendszeresen koncertezik és lemezeket készít vele. A világon ő az egyetlen pedálzongora-szólista, de játssza a hagyományos zongorairodalom műveit is, nagysikerű lemezfelvételt készített például Mendelssohn összes zongoraművéből. Charles Gounod, a Faust című opera szerzője az 1880-as években több művet is komponált pedálzongorára.
Az est karmestere, Günter Neuhold szülővárosában, Grazban végezte tanulmányait, majd tudását Franco Ferraránál Rómában és Hans Swarowskynál Bécsben tökéletesítette. Több nagyváros, Párma, Antwerpen, Karlsruhe, Bréma és Bilbao zenekarának volt zeneigazgatója; közel huszonöt lemeze jelent meg, többek közt Liszt, Bartók és Kodály műveivel.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Günter Neuhold
  • pedálzongora
    Roberto ProssedaUgrás az oldal tetejére