• Müpa Autósmozi

Autós koncertmozi a Lexus közreműködésével

Latin dallamok

komolyzene, opera, színház

Szünet nélkül
Kültéri parkoló
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Július forróságához jól illik Argentína és Spanyolország hangulata, Piazzolla dekadenciája, Rodrigo eleganciája, de Falla temperamentuma. A tangó: a szenvedély zenéje. Ezt ajánljuk a Müpa Autósmozi koncertlátogatóinak. Dőljenek hátra kocsijukban, a parkoló óriás kivetítőjén nézve, autórádiójuk hangszóróján hallgatva a magyar klasszikus zenei élet sztárjai, Kelemen Barnabás és mások előadását, melynek zenekari kíséretét a Nemzeti Filharmonikusok élén a Virtuózok zsűritagjaként országos népszerűségre szert tett Kesselyák Gergely irányítja.

Hat zeneszerző a földgolyó magas átlaghőmérsékletű vidékeiről. Astor Piazzolla személye legenda, melyet izgalmassá tesz, hogy a Buenos Aires-i bandoneónjátékos és zenekarvezető a populáris és a klasszikus muzsika határterületén élt, élénk kapcsolatot ápolva a klasszikus zene előadóival és zeneszerzőivel is. Leghíresebb művei tangók, melyeket máig sok kiváló muzsikus népszerűsít Martha Argerichtől Gidon Kremerig. Hogy megérezzük a különbséget a Piazzolla által képviselt tango nuevo (új tangó) stílus és a korábbi hagyományok közt, elhangzik Carlos Gardel leghíresebb műve is e műfajban. És ha már a tradíciókról esik szó, a spanyol hegedűs iskola legendás virtuóz előadója, egyben komponistája, Pablo de Sarasate híres Cigánydalai is felcsendülnek. A 20. századot két esztendő híján végigélő Joaquín Rodrigo bár zongorista-zeneszerző volt, két leghíresebb műve versenymű gitárra és zenekarra - ezek közül a Fantázia egy nemesúr részére című kompozíciót a legendás virtuóz, Andrés Segovia számára írta. Népszerűség tekintetében pedig verhetetlen az „Aranyfickóként” emlegetett mexikói Agustín Lara Granadája, amely nem hiányozhat a tenorénekesek repertoárjáról. Manuel de Falla Bartóknál néhány évvel korábban született, de nemcsak az évszámok kapcsolják össze a magyar zeneszerzővel: népzenei inspirációjú gondolkodásmódja is vele rokonítja. Valamennyi latin komponista műveire jellemző az érzelmek gazdagsága, a szenvedély, a büszkeség, amely ott munkál zenéjük tartásában, sodrásában, erejében. Tüzes alkotások, amelyeket jó érzés egy szép júliusi estén, szabad ég alatt hallgatni.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Kesselyák Gergely
 • mezzoszoprán
  Kissjudit Anna
 • tenor
  Ninh Duc Hoang Long
 • hegedű
  Banda Ádám
  Bujtor Balázs
  Kállai Ernő
  Kelemen Barnabás
 • gitár
  Csáki András
 • nagybőgő
  Kökény Tamás
 • harmonika
  Szatzker Zsanett
 • tánc
  Pirity Andrea, Budai László
 • Nemzeti Filharmonikus Zenekar


Müpa Autósmozi


Ugrás az oldal tetejére