Háborúban és békében - Harmónia a zene közvetítésével

Joyce DiDonato és az Il Pomo d'Oro Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak

  • 4900 Ft
  • 6900 Ft
  • 9900 Ft
  • 12900 Ft
  • 16900 Ft
Erre az előadásra érvényesíthetők a Müpa+ hűségprogram kedvezményei és hűségpontokat is felírunk.

Mentse el a programot Google Naptárába!

A zene természeténél fogva alkalmas egymással szembeállított jelenségek bemutatására. Elsőként a mozgalmas és ábrázoló szellemű barokk stílus kamatoztatta ezt a lehetőséget. Azóta számtalan ellentétpárral szembesülhettünk operákban, kantátákban, szimfonikus és kamaraművekben. Most a háború és a béke világába pillanthat a Müpa közönsége.

A kiváló amerikai koloratúrmezzo, Joyce DiDonato korunk egyik legünnepeltebb operadívája - vokális tudásának színvonalát és előadó-művészetének erejét mi sem érzékelteti jobban, mint az, hogy rendkívüli népszerűségét még hasonló hangfajban tevékeny pályatársa, Cecilia Bartoli mellett is meg tudja őrizni. Egy DiDonato-koncert légkörének közvetlenségéről, szuggesztivitásáról a Müpa közönsége is meggyőződhetett már, amikor az énekesnő a kiváló Il Complesso Barocco kíséretével, Királynők - drámák címmel adott elő barokk áriákat 2013 novemberében, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Most ismét tematikus koncerttel érkezik - kedveli a műsor-összeállításnak ezt a logikáját -, egy nem kevésbé kiváló együttes, a Maxim Emelyanychev vezetésével működö Il Pomo d'Oro társaságában. Háborúban és békében - Harmónia a zene közvetítésével (In War and Peace - Harmony through Music) című műsoruk hátterében azonos programú közös lemezük áll, melynek célja a nagy barokk szerzők zenéje segítségével bemutatni a régi korok emberének harcias és békés arcát. A műsor drámai és lírai egyszerre - és persze mindvégig igen erőteljesen ábrázoló szellemű. Operahősök elevenednek meg előttünk, a maguk elrettentő vagy épp követendő példájával ösztönözve arra a zenehallgatót, hogy a külvilág harcai közepette keresse lelke benső békéjét.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Erre az előadásra jegyét az Edenred Ticket Culture & Sport kártya és utalvány és Top Prémium ajándékutalvány, Edenred Ajándék Arany és Ezüst kártya, illetve Ajándék- és Bevásárló kártya ellenében is megvásárolhatja. Elfogadjuk még a Kultúra és Ajándék Erzsébet-utalványt, az Erzsébet utalvány plusz kártya Ajándék illetve Kultúra keretét, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét, a Müpa-ajándékutalványt, valamint jegyét a SZÉP-kártya szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja pénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Előadott művek
Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ugrás az oldal tetejére