Háborúban és békében - Harmónia a zene közvetítésével

Joyce DiDonato és az Il Pomo d'Oro Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

A zene természeténél fogva alkalmas egymással szembeállított jelenségek bemutatására. Elsőként a mozgalmas és ábrázoló szellemű barokk stílus kamatoztatta ezt a lehetőséget. Azóta számtalan ellentétpárral szembesülhettünk operákban, kantátákban, szimfonikus és kamaraművekben. Most a háború és a béke világába pillanthat a Müpa közönsége.

A kiváló amerikai koloratúrmezzo, Joyce DiDonato korunk egyik legünnepeltebb operadívája - vokális tudásának színvonalát és előadó-művészetének erejét mi sem érzékelteti jobban, mint az, hogy rendkívüli népszerűségét még hasonló hangfajban tevékeny pályatársa, Cecilia Bartoli mellett is meg tudja őrizni. Egy DiDonato-koncert légkörének közvetlenségéről, szuggesztivitásáról a Müpa közönsége is meggyőződhetett már, amikor az énekesnő a kiváló Il Complesso Barocco kíséretével, Királynők - drámák címmel adott elő barokk áriákat 2013 novemberében, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Most ismét tematikus koncerttel érkezik - kedveli a műsor-összeállításnak ezt a logikáját -, egy nem kevésbé kiváló együttes, a Maxim Emelyanychev vezetésével működö Il Pomo d'Oro társaságában. Háborúban és békében - Harmónia a zene közvetítésével (In War and Peace - Harmony through Music) című műsoruk hátterében azonos programú közös lemezük áll, melynek célja a nagy barokk szerzők zenéje segítségével bemutatni a régi korok emberének harcias és békés arcát. A műsor drámai és lírai egyszerre - és persze mindvégig igen erőteljesen ábrázoló szellemű. Operahősök elevenednek meg előttünk, a maguk elrettentő vagy épp követendő példájával ösztönözve arra a zenehallgatót, hogy a külvilág harcai közepette keresse lelke benső békéjét.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek
Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ugrás az oldal tetejére