komolyzene, opera, színház

José Cura orosz estje

Egy szünettel
Müpa Home
elmarad
  • Müpa Home LIVE
Az előadás elmarad.

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és José Cura 2021. március 4-ére meghirdetett orosz estje, illetve annak online közvetítése elmarad.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


José Cura, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek első állandó vendégművésze ezúttal két orosz zeneszerző művét vezényli.
Az első Mogyeszt Muszorgszkij kompozíciója, az Egy kiállítás képei, a zeneirodalom egyik legnépszerűbb alkotása. Minden tétele egy-egy karakterdarab, skiccszerűen virtuóz és pontos ábrázolása a megidézett élethelyzeteknek és figuráknak. Joggal érezhetjük azt, hogy Muszorgszkij zenéje mindig a dolgok eleven és lényegi valóságát ragadja meg. A másik választott darab, Rachmaninov II. szimfóniája egy hosszabb zeneszerzői válság végén keletkezett. Széles körben ismert, hogy a szerző első szimfóniája megbukott, s a kudarc Rachmaninovot olyannyira megviselte, hogy felhagyott a zeneszerzéssel; évek teltek el, mire kimozdult levertségéből. Ekkor viszont egészen kivételes alkotások kerültek ki műhelyéből. Ezen alkotói korszak nagyszerű összefoglalása, pompás záróköve a II. szimfónia.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Előadott művek

  • José Cura
  • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara


Müpa Home LIVE


Ugrás az oldal tetejére