komolyzene, opera, színház

José Cura orosz estje

Egy szünettel
Müpa Home
  • Müpa Home LIVE

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


José Cura, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek első állandó vendégművésze ezúttal két orosz zeneszerző művét vezényli.
Az első Mogyeszt Muszorgszkij kompozíciója, az Egy kiállítás képei, a zeneirodalom egyik legnépszerűbb alkotása. Minden tétele egy-egy karakterdarab, skiccszerűen virtuóz és pontos ábrázolása a megidézett élethelyzeteknek és figuráknak. Joggal érezhetjük azt, hogy Muszorgszkij zenéje mindig a dolgok eleven és lényegi valóságát ragadja meg. A másik választott darab, Rachmaninov II. szimfóniája egy hosszabb zeneszerzői válság végén keletkezett. Széles körben ismert, hogy a szerző első szimfóniája megbukott, s a kudarc Rachmaninovot olyannyira megviselte, hogy felhagyott a zeneszerzéssel; évek teltek el, mire kimozdult levertségéből. Ekkor viszont egészen kivételes alkotások kerültek ki műhelyéből. Ezen alkotói korszak nagyszerű összefoglalása, pompás záróköve a II. szimfónia.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Jegyinformáció

Személyes vásárlásnál erre az előadásra jegyét Edenred Ajándékutalvánnyal, valamint Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyával is megvásárolhatja.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • José Cura
  • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara


Müpa Home LIVE


Ugrás az oldal tetejére