komolyzene, opera, színház

Johan Dalene

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Rising Stars

Jegyárak


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

„Az utóbbi évtized egyik legszebb bemutatkozása.” „Különlegesen érzékeny muzsikus.” „Rendkívüli tehetségű szólista.” Ilyen méltatások látnak napvilágot a húszéves svéd-norvég hegedűs, a norrköpingi születésű Johan Dalene teljesítményéről. A máris számos sikert maga mögött tudó ifjú művészt az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) feltörekvő előadókat bemutató sorozata, a Rising Stars Fesztivál második hangversenyén ismerhetjük meg.

Közvetlen muzikalitás és nyíltság, melynek révén az ifjú művész könnyen kapcsolatot teremt partnereivel és a közönséggel - Johan Dalene muzsikusi erényei már sokszor kamatoztak: nemzetközi versenyeken, híres koncerttermekben és jelentős presztízsű fesztiválokon egyaránt. Négyévesen kezdett hegedülni, és hétévesen mutatkozott be a közönség előtt. Számos, fiatal muzsikusokat támogató projekt kiválasztottja, a BBC New Generation Artist programjától a norvég Crescendo programig. Elnyerte a Norvég Szólisták Díját, és első helyezést ért el a 2019-es Carl Nielsen Nemzetközi Versenyen. Munkáját olyan mentorok segítik, mint Janine Jansen, Leif Ove Andsnes és Gidon Kremer. Jelenleg Per Enoksson professzor növendékeként a Stockholmi Királyi Zeneakadémia hallgatója. Exkluzív szerződés köti a legjelentősebb skandináv hanglemezcéghez: a BIS gondozásában 2019-ben megjelent első CD-jén Csajkovszkij és Barber Hegedűversenyét szólaltatja meg. Egy alapítvány jóvoltából egy 1736-ban készült Stradivari hegedűn játszik. A közeljövőben olyan együttesekkel készül fellépni, mint a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, a Cseh Filharmonikusok vagy a Konzerthausorchester Berlin, olyan karmesterek vezényletével, mint Sakari Oramo, Franz Welser-Möst, Christoph Eschenbach.

A Rising Stars-programba jelölte: Konserthuset Stockholm.

Az ősbemutatóként megszólaló új mű az ECHO és a Konserthuset Stockholm felkérésére készült.

Az Európai Unió Klasszikus Európa Jövője és Kreatív Európa programjainak támogatásával.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • zongora
    Nicola Eimer
  • műsorvezető-házigazda
    Tóth Endre


Rising Stars


Ugrás az oldal tetejére