III. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep - V4 Kórusgála

komolyzene, opera, színház

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Mentse el a programot Google Naptárába!

Ezen a különleges koncerten a V4 országok folklórjából és kóruskultúrájából kapunk ízelítőt négy kiváló, többszörösen díjnyertes énekkar előadásában.

Lengyelország képviseletében a toruni Gioia di Cantare kórus lép fel. A zeneiskola gyermekkara már számos nemzetközi fesztiválon ért el kitűnő eredményt, szűkebb pátriájukban, Torunból elhozták a nagydíjat, legutóbb pedig Riva del Gardaban lettek kategóriagyőztesek.

Szlovákiából a Kassai Műszaki Egyetem kórusát, a Collegium Technikumot köszönthetjük. Szlovákia e kiemelkedő énekkara már bejárta a világot, versenygyőzelmekkel, díjakkal öregbítették egyetemük hírnevét.

Csehország képviseletében az 1999-ben alakult Smetana Hulín kórust hallhatja a közönség. Számos fesztiválon vettek részt, ahonnan rendszerint arany- és ezüstérmekkel tértek haza.

Magyarországot a debreceni Lautitia Kamarakórus képviseli, mely a Lautitia Ifjúsági Vegyeskarból nőtte ki magát. Repertoárjuk főként kortárs darabokból áll, de azért más zenetörténeti korszakok műveiben is szeretik kipróbálni magukat. A kamarakórus első megmérettetése 2015-ben volt a XV. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, ahol saját kategóriájukban 1. helyezést értek el. Eddigi pályafutásuk legkiemelkedőbb eredménye a 2015-ös Arezzoi Nemzetközi Kórusverseny Nagydíja, amivel jogot szereztek 2016-ban Várnában az Európai Kórusmuzsika Nagydíjáért versenybe szállni.

A rendezvény a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából a 2017-2018-as magyar V4-elnökség keretében valósult meg.

Rendező: Interkultur Hungaria, Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • Renata Szerafin-Wojtowicz, Tatiana Švajková, Lenka Polášková, Nemes József
  • Torun Music School Children Choir 'Gioia di Cantare'
  • Collegium Technikum
  • Smetana Hulin
  • Lautitia KamarakórusUgrás az oldal tetejére