komolyzene, opera, színház

Haydneum Nyitófesztivál - A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar koncertje

Te Deum, Miserere és Mise

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

A Haydneum Nyitófesztivál első koncertjének műsora különlegesen koherens. Három bécsi klasszikus zeneszerző három alkotását halljuk, valamennyi egyházzenei mű. A komponisták nemcsak kortársak, de kapcsolatban is álltak egymással: Albrechtsberger (1736-1809) iskolatársa volt Michael Haydnnak (1737-1806) és barátja Josephnek (1732-1809).

Haydn a Te Deum-szöveget kétszer zenésítette meg: a most hallható mű a második, kései remeklés 1800-ból. Albrechtsberger a h-moll Misererét bécsi udvari orgonistaként írta. Michael Haydn Szent Ferenc-miséje, melyet a szerző a bécsi udvar felkérésére komponált, ritkán hallható alkotás, modern kori historikus előadásban Vashegyi György vezényelte először Magyarországon, 2017-ben. A vezetésével három évtizede számtalan hézagpótló produkciót bemutató Purcell Kórus és Orfeo Zenekar - a korhű régizene-tolmácsolás két kulcsfontosságú hazai műhelye - élén fellépő világhírű szólistakvartett a korszak és a repertoár specialistáiból áll.

Rendező: Haydneum

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Vashegyi György
 • szoprán
  Hélène Guilmette
 • mezzoszoprán
  Marianne Beate Kielland
 • tenor
  Bernhard Berchtold
 • basszus
  Stephan MacLeod
 • Purcell Kórus
 • Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)Ugrás az oldal tetejére