A szonáta örök

Hangulatkoncert

komolyzene, opera, színház

Üvegterem
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Nem csak esténként érdemes felkeresnie a Müpát annak, aki izgalmas és élő zenei élményekre vágyik. Délutánonként a legkülönfélébb műfajokkal lehet találkozni az Előcsarnok környékén: kedden a könnyűzene, a dzsessz és a népzene, szerdán és szombaton a klasszikus műfajok fiatal képviselői adnak randevút a Müpába betérő, zenére vágyó publikumnak. A Hangulatkoncertek sorozatában a Liszt Ferenc Zeneakadémia és más zenei oktatási intézmények hallgatói, növendékei mutatkoznak be hétről hétre, hogy tudásuk legjavát adva bizonyítsák tehetségüket és elhivatottságukat a nagyközönségnek.

Mozart K.378-as B-dúr hegedű-zongora szonátáját Josepha Auernhammernek dedikálta, akit 1781-től tanított zongorára. Habár a lány cseppet sem volt tehetségtelen, Mozart mégis így ír róla: „A kisasszony egy szörnyeteg! - csodálatosan játszik, de hiányzik az igazi kifinomult és dallamos cantabile; túl sokat csapkod.”
Beethoven híres Kreutzer-szonátáját eredetileg egy mára kevéssé ismert hegedűs barátjának, bizonyos George Bridgetowernek ajánlotta, ám a premier nem alakult túl szerencsésen. A két zenész ráadásul összetűzésbe keveredett egy nő miatt, s végül Beethoven átírta az ajánlást Rodolphe Kreutzernek címezve, aki viszont nem kedvelte a darabot és visszautasította annak előadását is.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • hegedű
    Revóczky Ottília
  • zongora
    Özkan BerkayUgrás az oldal tetejére