komolyzene, opera, színház

Enchanté

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Pannon Filharmonikusok idei koncertszezonjában az emberi lét szépségei iránt érzett rajongás, az emberi kitartás, az élet tisztelete visszhangzik. Szinte minden hangversenyen találkozhatunk a zenetörténet egy emblematikus hírességével és egy különlegességgel. Az újdonságok és az állandóság egymást kiegészítve teszik teljessé az évadot.

A bérletnyitó hangversenyt Liszt Ferenc Prométheusz című szimfonikus költeménye indítja. Ahogyan Prométheusz elhozta a tüzet az emberiségnek, úgy kíván Liszt is új dimenziókat megnyitni zenéjével. Ezt követi Szergej Prokofjev 1917-ben komponált első hegedűversenye, melyet előbb a szocialista forradalom, majd a modernséget szorgalmazó párizsi közönség űzött el a színpadról, végül Szigeti József áldozatos munkájának köszönhetően került a népszerű hegedűversenyek közé. A romantikus hangvételű versenyművet lényegében egy újabb hegedűkoncert követi a tragikusan fiatalon elhunyt francia romantikus, Ernest Chausson tollából: a hegedűre és zenekarra fogalmazott Poème (költemény). Zenéje regényes, tűnődő és költői. A hangversenyt záró B-dúr szimfóniát is ő jegyzi, művei meghallgatása után pedig könnyen támadhat az az érzésünk, hogy szívesen hallgatnánk máskor is Chausson muzsikáját.

Rendező: Pannon Filharmonikusok

Előadott művek

  • Bogányi Tibor
  • hegedű
    Alissa Margulis
  • Pannon Filharmonikusok

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére