komolyzene, opera, színház

„Egy a Természettel” - a Vadászati és Természeti Világkiállítás gálakoncertje

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa koprodukció

Jegyárak


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

A zene a kezdetek óta megidézi a természet számtalan jelenségét: már az őskori barlangokban is eldobolták és elénekelték a zsákmány elejtésének mágikus élményét. A Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére egy estén át csupa olyan muzsikát hallgatunk Rameautól Eötvös Péterig - hangszereset és vokálisat, zenekarit és szólisztikusat -, amely vadról és vadászról, elemekről és évszakokról, állat és ember kapcsolatáról szól. A zene nyelvén kimondhatjuk: egyek vagyunk a Természettel.

Ki hinné, hányféle zene idézi meg a változó évszakokban mindig új arcát mutató természetet, s benne az állatvilágot, mellyel az ember kezdettől kapcsolatban áll. Meghallgathatjuk Dubrovay László Vadász szimfóniáját és Eötvös Péter A kefelábú pillangók tánca című művét az új zene képviseletében, no meg sok régi muzsikát Rameautól Vivaldin át Händelig, Haydntól Wagneren át Johann Straussig. Megszemlélhetjük a természet vidám és zord arcát, hallgathatunk Vadászkórust és Erdőzsongást, magunk elé képzelhetjük A walkürök lovaglását, felidézhetjük, hogyan szólt hajdan a Temzén a Vízizene, megérezhetjük Vivaldi Nyarának hevét és Haydn Tavaszának friss fuvalmait, együtt kanyaroghatunk a Moldvával, dicsérhetjük a Kék Duna szépségét, és büszkén mondhatjuk: „Ó, mely sok hal terem az nagy Balatonba'!” Műfaji szempontból is változatos lesz az est: hallunk szólózongorát (Balázs János játszik Lisztet és Eötvöst), szólóhegedűt (Pusker Júlia muzsikál Vivaldit), zengő basszust (Szvétek László énekel Kodályt), a Nemzeti Filharmonikusokat Farkas Róbert, a Nemzeti Énekkart Somos Csaba vezényli. Amilyen gazdag a természet és benne az állatok világa, olyan színes kavalkádját nyújtja műveknek és előadóknak ez az este.

Rendező: Müpa, „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Farkas Róbert
 • zongora
  Balázs János
 • hegedű
  Pusker Júlia
 • basszus
  Szvétek László
 • Nemzeti Filharmonikus Zenekar
 • Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)Ugrás az oldal tetejére