• Felfedezések

Cser Ádám és a Miskolci Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Tud-e ábrázolni a zene? Úgy tartják, igen. És milyen sokféle jellemet, helyzetet, lelkiállapotot! Rachmaninov III. zongoraversenye alighanem a szerelmes szív viharait tárja elénk, Sosztakovics X. szimfóniája pedig egy szörnyeteget mintáz meg: Sztálint. Ezen az estén a két mű találkozik.

A koncert elején megszólaló Prières nocturnes (Éjszakai imádságok) című darab szerzője Brandenburg Ádám, akit a 2017-es CAFe Budapest keretében megrendezett Új Magyar Zenei Fórum Zeneszerzőversenyen a Müpa különdíjjal jutalmazott.
Az 1979-ben született Cser Ádám a budapesti Zeneakadémián Ligeti András és Gál Tamás növendéke volt. 2010-ben kitüntetéssel szerezte meg diplomáját, s még ugyanebben a tanévben a Bécsi Zeneakadémia Erasmus-ösztöndíjas hallgatója lett Mark Stringer professzor vezetése alatt. Részt vett Peskó Zoltán és Eötvös Péter, Bernard Haitink és Jorma Panula mesterkurzusain. Alapítója, majd művészeti vezetője a szegedi Victoria Kamarakórusnak, mellyel számos nemzetközi sikert ért el. Zeneszerzőként is aktív. A Miskolci Nemzeti Színház fő-zeneigazgatója.
A koncert szólistája, Martín García García az észak-nyugat spanyolországi Asztúriában, Gijón városában született 1996-ban. Ötéves korában kezdte meg zongoratanulmányait, és már néhány esztendő után rendkívüli eredményeket ért el. A madridi Zsófia Királyné Zeneművészeti Főiskola növendékeként 2011-ben kezdte meg tanulmányait, Galina Eguiazarova növendékeként.
A Miskolci Szimfonikus Zenekar a város hivatásos együtteseként 1963-ban alakult. Fejlődését Mura Péter, Kovács László, majd Gál Tamás munkája határozta meg, élén jelenleg Antal Mátyás áll.

Az Európai Unió Klasszikus Európa Jövője és Kreatív Európa programjainak támogatásával.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Cser Ádám
  • zongora
    Martín García GarcíaKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ugrás az oldal tetejére