Csajkovszkij-est Kobajasi Kenicsiróval

komolyzene, opera, színház

elmarad
Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara bizonyosan igen közel áll a japán karmesterlegenda, Kobajasi Kenicsiró szívéhez. Karrierjének kezdetén, amikor megnyerte a Magyar Rádió és Televízió karmesterversenyét, ezzel az együttessel nyűgözte le a közönséget éppúgy, mint a zsűrit. Kobajasi Beethoven, Berlioz, Mahler vagy Kodály zenéjének egyik legihletettebb tolmácsolója, s csak nagyon kevesen képesek Csajkovszkij muzsikájának érzelmi dimenzióit olyan tágas perspektívában láttatni, mint ő.

Csajkovszkij Változatok egy rokokó témára című művét, mint a szerző esetében oly gyakran, a tündéri, elbűvölő megjelenés mögött súly és tartás jellemzi, jelentős előadók számára is vonzó kihívást jelentve. A Rokokó-variációk már azért is mestermű, mert hallatlanul nehéz, de egyben rendkívül hálás feladat a szólista számára. Az V. szimfónia tételeinek formája és karaktere hagyományosnak mondható, így a nyitótétel éles kontrasztjaiban a „cselekvő ember”, majd a lassú tételben az „elmélkedő ember” ideálja jelenik meg előttünk. A harmadik tétel játékos keringője a homo ludens bemutatása, a feloldást pedig a magányos egyénnek a többiek közé vegyülése jelenti. A mű kezdetén megszólaló mottótéma később különféle formákban ismét megjelenik: a második és a harmadik tételben amolyan memento mori funkcióban, majd a fináléban, immár dúr hangnemben, a végső diadal indulójaként.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Kobajasi Kenicsiró
  • cselló
    Rohmann Ditta
  • Magyar Rádió Szimfonikus ZenekaraUgrás az oldal tetejére