komolyzene, opera, színház

Cardonne: Omphale

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Vashegyi György és két kiváló régizenei műhelye, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar hosszabb ideje működik együtt eredményesen a Versailles-i Barokk Zenei Központtal. A közös munka sikerét számos koncert és hanglemez jelzi. A karmester, két együttese és a hozzájuk régóta hűséges, nemzetközi szólistagárda most újabb izgalmas felfedezésre készül: egy Magyarországon ismeretlen francia barokk szerző operája szólal meg előadásukban - a 18. századi ősbemutató óta vélhetően először.

Jean-Baptiste Cardonne (1730-1792) francia zeneszerző, csembalista és énekes volt. Apja a királyi udvarban szolgált magas beosztású tisztviselőként, így a fiú előbb maga is apródként forgolódott a legmagasabb körökben, ám csodagyerekként hamar felhívta magára a figyelmet, s így tanítványául fogadta a jeles barokk zeneszerző, Colin de Blamont. Tizenhárom évesen egy motettáját adták elő a király színe előtt, tizenöt évesen a királyi kápolna énekese lett. Az ötvenes években Pompadour márkinő színházának kórusában énekelt, a hatvanas években XV. Lajos gyermekeinek pártfogását élvezte. Az operaműfaj iránti érdeklődése a hatvanas évek végén bontakozott ki. Omphale című alkotása ötfelvonásos tragédie en musique, mely 1769-ben keletkezett Antoine Houdar de la Motte szövegére. A mű a görög mitológia két nevezetes szereplője, Omphale, Lídia királynője és Héraklész, Zeusz és Alkméné fia szerelmi történetét dolgozza fel. A nemzetközi szólistagárda tagjai: a francia szoprán, Chantal Santon Jeffery, holland pályatársa, Judith Van Wanroij, a belga tenor, Reinoud Van Mechelen és a francia bariton, Jérôme Boutillier a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar számos korábbi produkciójának sikeréhez hozzájárultak már.

Az Orfeo Zenei Alapítvány és a Centre de Musique Baroque de Versailles közös produkciója

Rendező: Sysart Kft. Orfeo Zenei Alapítvány

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Vashegyi György
 • Omphale
  Chantal Santon Jeffery
 • Argine
  Judith Van Wanroij
 • Iphis
  Reinoud Van Mechelen
 • Alcide
  Jérôme Boutillier
 • Une Bergère / une Thébaine / Céphise
  Jehanne Amzal
 • Purcell Kórus
 • Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)Ugrás az oldal tetejére