komolyzene, opera, színház

Brémai Német Kamarafilharmónia

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Egy este Brahms és a napfényes D-dúr hangnem jegyében! Egy energikus hegedűverseny és egy régi idők galantériáját a romantikus korban újraálmodó szerenád. Európa egyik legjobb kamarazenekara, a Brémai Német Kamarafilharmónia, egy világklasszis holland hegedűművésznő, Janine Jansen, és korunk egyik legnépszerűbb karmestere, Paavo Järvi, aki ráadásul egy különleges sikerű dinasztia sarja: ő az egyetlen korunk dirigensei közül, aki elmondhatja, hogy édesapja, Neeme és öccse, Kristjan is világhírű képviselője a zenekarirányítás művészetének.

Miért olyan sok a D-dúr hegedűverseny? Mert a hangnem legfontosabb hangjai (G, D, A, E) mind azonosak a hegedű egy-egy üres húrjával. Brahms 1878-ban keletkezett versenyművének elődje Beethoven 1806-os keltezésű remeke: onnan származik a mű méltósága, ereje, komolysága, ünnepélyessége. A finálé magyaros motívumai azonban arra utalnak, hogy a kompozíció a zeneszerző barátjának, Joachim Józsefnek íródott. A D-dúr szerenád fiatalkori mű, ritkán játsszák, pedig megérdemelné a gyakoribb megszólalást - jó lesz végre találkozni vele. Mintha tegnap lett volna, hogy pár évvel az ezredforduló után rácsodálkoztunk a fiatal Janine Jansen üde virtuozitására - ma pedig sok esztendeje a nemzetközi mezőny egyik erőssége. A Brémai Német Kamarafilharmónia 1980-ban alakult - akkor még frankfurti illetőséggel -, 1987-ben kapott hivatásos státust, és 1992-ben tette át székhelyét Brémába. Mint minden igazán jeles kamarazenekar, a szimfonikus repertoárban is járatos. Paavo Järvi, Leonard Bernstein egykori növendéke Cincinnatitől Frankfurton át Párizsig a világ számos zenekaránál bizonyította tudását - ma ő a Brémaiak művészeti vezetője.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt, és az Edenred ajándékkártyáit (Juttatási és Családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla-keretét. Belépőjét OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Paavo Järvi
  • hegedű
    Janine JansenUgrás az oldal tetejére