komolyzene, opera, színház

Bizet: Carmen - koncertszerű előadás

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a járványhelyzetre való tekintettel, művészeink és nézőink biztonságát szem előtt tartva a Müpa jelenleg zárva tart, az épület látogatókat nem fogad.

A belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Amióta az operaműfaj létezik, legfőbb témája a szerelem. A 19. századi repertoár mindkét alaptípust elénk állítja: a felemelő, tiszta és nemes érzést éppúgy, mint a mélybe rántó, démoni szenvedélyt. Ez utóbbi paradigmatikus ábrázolása minden idők egyik legnépszerűbb operája, melynek címszerepe, a féktelen temperamentumú, büszke sevillai cigánylány minden mezzoszoprán szerepálma, nagy énekesi és színészi feladat. A Müpa produkciójában Carment korunk egyik legnagyobb sztárja, a Metropolitan lett dívája kelti életre.

Francia létére Bizet megejtően hiteles spanyol koloritú dallamokkal teremtette meg a Carmen egzotikus atmoszféráját. Ezek a melódiák jelenítik meg az érzékiséget és a szenvedélyt: az opera izgatott-torokszorító hangulatának legfontosabb összetevőit. Az 1875-ben bemutatott mű, amelyet a verizmus előfutárának tekintenek, seregnyi slágerré lett spanyolos részletet tartalmaz - aligha véletlen, hogy egy született spanyol muzsikus, Pablo de Sarasate ezek felhasználásával alkotta meg népszerű Carmen-fantáziáját. A nemzetközi előadói gárdában Don Joséként a francia tenort, Jean-François Borrast köszönthetjük, akit ebben a szerepben az előző évadban a Marseille-i Opera foglalkoztatta, a Metropolitanben pedig 2014-ben debütált beugrással, amikor Jonas Kaufmannt kellett helyettesítenie. A torreádort a kiváló olasz énekes, Riccardo Fassi szólaltatja meg, akit Európa vezető teátrumaiban főleg Mozart, belcanto és Verdi operákban lehet látni-hallani. Az est abszolút sztárja a címszerep megformálója, Elīna Garanča Bécsben és az Amerikai Egyesült Államokban folytatta tanulmányait. Mozarttól Massenet-ig, Rossinitől Saint-Saënsig számos stílusban otthonos, Nikolaus Harnoncourttól Paavo Järviig sok jelentős karmesterrel dolgozott. A Müpa koncertszerű előadása „családi produkció”, hiszen a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara élén az est brit-gibraltári karmestere, a hajdani bécsi Leopold Hager-növendék, Karel Mark Chichon a magánéletben a címszerepet alakító énekesnő férje.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, és az Edenred Ajándékkártyáit (Juttatási és Családi kártyák), az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Karel Mark Chichon
 • Carmen
  Elīna Garanča
 • Don José
  Jean-François Borras
 • Escamillo
  Riccardo Fassi
 • Micaëla
  N. N.
 • a Magyar Állami Operaház Ének- és ZenekaraKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Hang-szálak


Ugrás az oldal tetejére