komolyzene, opera, színház

Berlin-Budapest Lieder

Egy szünettel
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin

Jegyárak


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az elmúlt 120 év német és magyar dalirodalmából válogat a koncert az Európai Hidak fesztivál német-magyar tematikájához kapcsolódóan. Immár klasszikusnak számító 20. század eleji szerzők (Bartók és Schönberg) művei mellett a háború utáni generáció nagy alakjai (Kurtág, Ligeti, Lachenmann, Reimann) éppúgy helyet kapnak a programban, mint az ifjabb nemzedék (Kampe). A két fellépő énekes ugyancsak a német-magyar „híd” két oldalán áll: Horti Lilla mellett a fiatal német sztárénekes, Benjamin Appl lép majd színpadra.

A koncert műsora különös ívet rajzol meg, s mindjárt egy „kakukktojással” kezdődik: az est zongorakíséretét vállaló Balog József, a 20. századi és kortárs repertoár legavatottabb tolmácsolóinak egyike Helmuth Lachenmann izgalmas zongoradarabjával nyitja az estét. A „Berlini cseresznyevirág” című kompozíció egy közismert berlini operettslágert dekonstruál, a negédes dallamot a tétel végére atonális cafatokra szedve, hogy aztán innen Bartók ritkán hallható Ady-dalain, Reimann megrázó Celan-feldolgozásain keresztül Ligeti György gyönyörű Hölderlin-megzenésítéséig jussunk. A szünet után Ligeti Hölderlinjére Kurtág Hölderlinje válaszol, majd Gordon Kampe basszusklarinétra, zongorára és szopránra írott nagyszerű ciklusát követően visszatérünk a századelőhöz, de nem a bartóki modernizmus, hanem a koncert elején megidézett populáris zene világába. Horti Lilla és Benjamin Appl az est lezárásaként Schönberg kabarédalaiból válogat, azokból, amelyeket 1901-ben az akkor még ismeretlen zeneszerző az első berlini kabaré, az Überbrettl számára komponált.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • szoprán
  Horti Lilla
 • bariton
  Benjamin Appl
 • zongora
  Balog József
 • klarinét
  Szűcs Péter
 • harsona
  Gáspár Olivér
 • tuba
  Lukács Gergely

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin

Európai Hidak 2021 - Budapest-Berlin


Ugrás az oldal tetejére