komolyzene, opera, színház

Bécsi Szimfonikusok

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Beethoven IX. szimfóniájáig a műfaj négy igényes kidolgozású tételt jelentett - ezek szilárd formai keretek között fejeztek ki lelkiállapotokat, érzelmeket. A Kilencediktől azonban a szimfóniaszerzők felfedezték a világábrázolás lehetőségét. Világábrázolás Mahler III. szimfóniája is, a műfaj egyik legjelentősebb, terjedelmében leghosszabb darabja, melyet ezúttal Európa egyik legkiválóbb zenekara élén nemzetközi hírű karmester vezényel.

Mahler 1896-ban fejezte be III. szimfóniáját, a Des Knaben Wunderhorn című népköltésgyűjtemény által inspirált „Wunderhorn-szimfóniák” (II., III., IV.) hármasának középső tagját. Hatalmas, hattételes művet alkotott, melynek pusztán első tétele is annyi ideig tart, mint egy teljes klasszikus szimfónia. Az előadás nagy zenekart igényel több különleges hangszerrel, a vokális apparátusban alt szólista, női kar és fiúkórus szerepel. Mahler utóbb mellőzött programja szerint a tételek témája: 1. Pán ébredése, a Nyár bevonulása; 2. Amit a mező virágai mesélnek nekem; 3. Amit az erdő állatai mesélnek nekem; 4. Amit az ember mesél nekem; 5. Amit az angyalok mesélnek nekem; 6. Amit a szeretet mesél nekem. A 4. tétel Nietzsche Zarathustrájából zenésít meg egy részletet. A koncert szólistája, a világhírű brit mezzoszoprán, Sarah Connolly sokoldalú énekes, repertoárja Händeltől a kortárs zenéig terjed. Az 1900-ban alapított Bécsi Szimfonikusokat olyan muzsikusok vezették, mint Furtwängler, Karajan, Sawallisch, Giulini. Karmesterük, a kolumbiai Andrés Orozco-Estrada egy beugrás nyomán vált ismertté Ausztriában, amely új hazája lett - de Németországban, Nagy-Britanniában és az Amerikai Egyesült Államokban is nagy sikereket arat.

Rendező: Müpa

Előadott művek

  • Andrés Orozco-Estrada
  • mezzoszoprán
    Sarah Connolly
  • Nemzeti Énekkar Nőikara (karigazgató: Somos Csaba)
  • Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara (karigazgató: Sapszon Ferenc, Sapszon Borbála)

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére