komolyzene, opera, színház

Bázeli Kamarazenekar

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Amikor egy eredetileg énekhangra és zongorára komponált dalt zenekari kísérettel látnak el, különleges átlényegülés zajlik le: a mű kamarazenei dimenziói szimfonikussá tágulnak, a zongorakíséret „fekete-fehér” akkordjai a vonós és fúvós hangzás változatos tónusaival telnek meg - mint amikor gyerekkorunkban színes ceruzáink életre keltették a kifestőkönyv képeit. Ez történik ezen az estén, amikor a Bázeli Kamarazenekar koncertjén a kiváló német bariton, Matthias Goerne előadásában Alexander Schmalcz zenekari átdolgozásában hangzanak fel Robert Schumann eredetileg zongorakíséretes dalai.

Izgalmas élményben lehet része a Müpa közönségének: a jelenlévők alig néhány nappal az ősbemutató után ismerhetik meg az átdolgozott dalokat friss, zenekari köntösükben. Ráadásul a tizenegy dal olyan fiktív ciklust alkot, amely szintén újdonság, korábban nem létezett. Az 1967-ben, Weimarban született Matthias Goerne korunk egyik legjelentősebb énekese, az operaszínpadon ugyanúgy, mint dalestek pódiumán. Olyan művészeknél tanult, mint Dietrich Fischer-Dieskau és Elisabeth Schwarzkopf, évtizedek óta a világ legjelentősebb hangversenytermei, operaházai és fesztiváljai látják vendégül. A Bázeli Kamarazenekar alapításának éve 1984, az együttes Paul Sacher híres Bázeli Kamarazenekarának tradícióit folytatja tovább, egyként ápolva a régi zene hagyományát és műsorán tartva a kortárs zene alkotásait. Az együttes a világ leghíresebb szólistáival és legjelentősebb karmestereivel koncertezik. Műsoruk a Schumann-dalok német fejezete után Claude Debussy és Gabriel Fauré zenéje felé fordulva a francia századfordulós repertoár pasztellszíneit keveri ki a Kis szvit és a Masques et Bergamasques előadásakor.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt, és az Edenred ajándékkártyáit (Juttatási és Családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla-keretét. Belépőjét OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • bariton
    Matthias GoerneUgrás az oldal tetejére