komolyzene, opera, színház

Bach: h-moll mise

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
elmarad
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad.

Jegyeiket ide kattintva, illetve a bérletből elmaradó előadás belépőjét ezen az oldalon tudják visszaváltani.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A huszonöt éven át íródott monumentális mű számos megválaszolatlan kérdést rejt magában. Teljes előadására csak a legfelkészültebb előadógárdák vállalkoznak, hiszen a majdnem kétórás mise szinte folyamatos jelenlétet kíván a kórustól. A Purcell Kórus rajongói számára igazi örömünnep lesz a mostani előadás!

A hazai kóruskultúra egyik legkiemelkedőbb együttese, a Vashegyi György által alapított Purcell Kórus három évtizede működik. A historikus előadások szerelmeseit sok éve lenyűgöző élményekkel gazdagító kórus és vezetőjük fáradhatatlan munkájának minőségét semmi nem tükrözi jobban annál, hogy 2014-ben René Jacobs velük vitte turnéra a h-moll misét, a kórusrepertoár talán legnagyobb kihívást jelentő darabját. Most testvéregyüttesük, a kiváló Orfeo Zenekar közreműködésével mi is hallhatjuk előadásukban a Bach-életmű összefoglalásának is tekinthető nagyszabású kompozíciót, amelyen a zeneszerző a halála előtti utolsó időszakban is dolgozott, s amelyben számos korábbi kantátájából használt fel tételeket, afféle szerzői válogatást nyújtva egy nem akármilyen œuvre legnagyszerűbb darabjaiból.

Rendező: Sysart Kft. Orfeo Zenei Alapítványa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Vashegyi György
 • szoprán
  Szutrély Katalin, Pintér Ágnes
 • alt
  Balogh Eszter
 • kontratenor
  Bárány Péter
 • tenor
  Megyesi Zoltán
 • basszus
  Melkovics Zoltán, Najbauer Lóránt
 • Purcell Kórus
 • Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel


Ugrás az oldal tetejére