komolyzene, opera, színház

Adventi koncert

Szünet nélkül
Müpa Home
 • Müpa saját produkció
 • Müpa Home LIVE

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


Hazánk legkiválóbb régizenei együttese és kórusa ezen a hangversenyen öt remek szólistával szövetkezik, hogy olyan műveket szólaltassanak meg, amelyek mind a karácsonyi ünnepvárás - vagy már ténylegesen az ünnep - hangulatát fejezik ki. Főként barokk alkotásokat hallunk, de a bécsi klasszika sem hiányzik a koncert kínálatából. A karmesteri pulpituson az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus alapító karnagya, Vashegyi György áll.
A Purcell Kórus 1990-ben alakult. A mai napig hajdani alapítójuk, Vashegyi György vezeti az énekkart, az ő irányításával a kórus - az Orfeo Zenekarral szimbiózisban dolgozva - az elmúlt három évtizedben a magyarországi korhű régizenejáték legjelentősebb vokális műhelyévé vált. A hangversenyen közreműködő, korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekart a Purcell Kórus után egy évvel, 1991-ben alapította Vashegyi György, azt tűzve ki célul, hogy a régizenei praxis legismertebb barokk és klasszikus kompozícióin túl a magyar barokk ritkán vagy születésük óta eddig egyáltalán nem hallott zeneműveit is megszólaltassák. A koncerten a barokk zene és a bécsi klasszika repertoárjának különlegességei, ritkaságai éppúgy szerepelnek, mindez az advent és a karácsony jegyében.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Vashegyi György
 • szoprán
  Kovács Ágnes, Pintér Ágnes
 • kontratenor
  Bárány Péter
 • tenor
  Komáromi Márton
 • basszus
  Borka Ákos
 • hegedű
  Paulik László
 • fuvola
  Balogh Vera
 • Purcell Kórus (karigazgató: Vashegyi György)
 • Orfeo ZenekarKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ünnepek és oratóriumok


Ugrás az oldal tetejére