komolyzene, opera, színház

A római Santa Cecilia Akadémia Zenekara

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad.

Jegyeiket ide kattintva, illetve a bérletből elmaradó előadás belépőjét ezen az oldalon tudják visszaváltani.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Korunk egyik legizgalmasabb karmestere, aki olasz neve ellenére az angliai Essexben született, tizenhárom éves kora óta az amerikai Connecticutban nevelkedett, ma pedig egyformán otthonos az operai és a szimfonikus repertoárban. Olaszország legfontosabb szimfonikus zenekara, és egy lenyűgöző tehetségű, kanadai születésű lengyel zongoraművész, aki csupán huszonöt esztendős, koncertjeivel azonban már tizenhat éve készteti ámulatra közönségét, és hanglemezkészítő tevékenysége is évtizedes múltra tekint vissza.

Sir Antonio Pappano 1959-ben született. Nemcsak vezénylést, zeneszerzést is tanult, emellett nagyszerűen zongorázik - e tudásának jó hasznát vette fiatalon, a New York City Opera korrepetitoraként. Olyan operaházakban fordult meg, mint a barcelonai Liceu, a frankfurti Opera, a chicagói Lyric Opera, Bayreuthban pedig Barenboim asszisztense volt. Állt a brüsszeli La Monnaie élén, eddigi karrierjének legfontosabb fejezete azonban talán a londoni Covent Garden élén végzett munka. A Santa Cecilia Akadémia Zenekarát 2005 óta vezeti, olyan elődök után, mint - többek közt - Franco Ferrara, Igor Markevitch, Giuseppe Sinopoli, Daniele Gatti, Myung-Whun Chung. Jan Lisiecki, akinek egyik legutóbbi sikere Beethoven összes zongoraversenyének szenzációs felvétele volt, közeli kapcsolatban áll a műsorban a Beethoven-nyitány és Mozart Jupiter-szimfóniája között megszólaló Mendelssohn-zongoraversennyel, hiszen tavaly februárban megjelent nagy sikerű lemezén éppen a német romantikus mester versenyművei és zongoradarabjai szerepeltek. Pappanóval régi partnerek: együtt készítettek CD-t Schumann összes zenekari kíséretes zongoraművéből.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Sir Antonio Pappano
  • zongora
    Jan LisieckiKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Zenekari páholy


Ugrás az oldal tetejére