• Müpa Home

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

komolyzene, opera, színház

Müpa Home
  • Müpa saját produkció

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Szeretnénk, ha a Müpa közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére - ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért tettük mindenki számára elérhetővé médiatárunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítjük.

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.

Semmi kétség, a 19. század legnagyobb hatású zeneszerzői között előkelő hely illeti meg Liszt Ferencet. Újragondolta a versenymű műfaját, például a Haláltáncban, valamint megálmodta a szimfonikus költemény ideáját, mely a legkülönbözőbb stílusú és szemléletű zeneszerzők - Csajkovszkij, Richard Strauss, Smetana, Rachmaninov, sőt a fiatal Bartók - számára jelentett referenciát. A liszti elgondolás egyik legkülönösebb, legizgalmasabb, legrejtélyesebb leágazása pedig Szkrjabin nevéhez fűződik.
Eljátszhatnánk a gondolattal, hogy ha felismerték volna a Szkrjabin-művek zsenialitását, a szimfonikus poémák akár a 20. századi modernizmus kiindulópontjaivá is válhattak volna. Szkrjabin misztériumnak tekintette, melyben összekapcsolódhat zene, szó és látvány, olyan művészeti nyelvet teremtve, mely egyszerre szólítja meg az összes érzékszervet és hoz létre eksztatikus állapotot. Ő maga úgy fogalmazott, hogy „gondolat formájában az eksztázis - a legmagasabb szintézis; érzés formájában az eksztázis - a legnagyobb gyönyör”.

A felvétel a Müpa 2017. szeptember 28-i koncertjén készült.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Kovács János
  • zongora
    Ránki Dezső


Müpa Home


Ugrás az oldal tetejére