XIII. Téli tárlat - IX. kerületi diákok kiállítása

irodalom, film, kiállítás

Fesztivál tér

Mentse el a programot Google Naptárába!

Meghívott intézmények: Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola; József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola; Kosztolányi Dezső Általános Iskola; Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola; Leövey Klára Gimnázium; Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola; Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium; Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium; Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium; Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium; Jelky András Művészeti Szakgimnázium; Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium

Az immár hagyományosan megrendezett kiállításon Ferencváros 7-19 éves diákjai közül a legtehetségesebbek alkotásai szerepelnek: változatos technikákkal készült grafikák, festmények, divattervek, haute couture ruhák. Az iskolák folyamatosan keresik az utat, hogy megtalálják azokat az értékeket, amelyekre környezetük sajátosságaihoz és igényeihez igazodva érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni, amelyek legjobban szolgálják tanítványaik boldogulását. Így alakul ki az egyes iskolákra jellemző arculat. A művészeti nevelés sokféle formában gyümölcsözik - nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy alkotói energiákat szabadít fel. Táplálja a kreativitást, minden tevékenységünk hajtóerejét. Agyunk úgy tárolja el a memórianyomokat, hogy a külvilágból érkező információcsomagokra belső világunk ráüti a maga pecsétjét. Ettől válik az tartósan tárolhatóvá és könnyen előhívhatóvá.
A művészeti nevelés folyamatának hatása hónapok, évek, évtizedek alatt jelentkezik: a kezdeti lépésektől, a bemenettől a kimenetig - és azon túl. Az a felfogás, hagyomány, azok a szokások, viselkedési normák, az ízlésüket befolyásoló és meghatározó elemek, beidegződések, a világról alkotott képük, az emberekhez való viszonyuk, mindaz, amit a diákok az iskolában megtapasztalnak, egy életen át elkíséri őket. Ezen nevelkedtek. A dolgok, hivatások és emberek megítélésében pedig a minőség a döntő.

Rendező: Vincze-Art Stúdió

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére