• Vers-estek a Müpában

Weöres Sándor

irodalom, film, kiállítás

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

A költő születésének századik és halálának huszonötödik évfordulója alkalmából meghirdetett Weöres-év emlékezetesen gazdag irodalmi és zenei programkínálata után, egy este erejéig újra e világirodalmi rangú klasszikusé a Fesztivál Színház színpada. Nem véletlen, hogy éppen vele vált helyszínt a Vers-estek a Müpában 2016 végén indult sorozata: alig van olyan költőnk, akinek népszerűsége a Weöreséhez volna fogható. Angyalian tiszta, gyermeki lélek volt, akinek versein nemzedékek sora nőtt fel, s akinek közel kétezer alkotásán nem fog az idő. Az 1981-ben megjelent Egybegyűjtött írások ajánlójának írója, Steinert Ágota pontosan ragadja meg e költészet lényegét: „Weöres Sándor sokat emlegetett formai virtuozitása az emberi lét teljességének korszerű kifejezésére szolgál, ebből fakad látszólagos személytelensége is; a költő individuálisan már-már megszűnik, felolvad műveiben, vállalja a prizma szerepét, amely szétteríti a rajta áthaladó fényt, a közvetítő közegét, amelyen áthullámzik a világegyetem.”
E roppant terjedelmű és jelentőségű életmű vázlatosan is hiteles bemutatása a műsor összeállítója és rendezője-közreműködője révén a lehető legjobb kezekbe került: a Marosvásárhelyen élő Kovács András Ferencet szerteágazóan gazdag költészete, formai virtuozitása, próteuszi alkata okán Weöres Sándor leghűbb örököseként, míg Mácsai Pált legautentikusabb interpretátoraként tartja számon a kulturális közvélekedés.

Az előadás együttműködő partnere az Örkény Színház.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • zongora
  Darvas Ferenc
 • színművészek
  Mácsai Pál, Tenki Réka, Nagy Zsolt
 • előadóművészek
  Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos
 • a műsor összeállítója
  Kovács András Ferenc
 • rendező
  Mácsai Pál
 • sorozatszerkesztő
  Keresztury TiborUgrás az oldal tetejére