irodalom, film, kiállítás

Úriemberek (The Gentlemen; 2019)

Very British - Szatírák és groteszkek

Szünet nélkül
Előadóterem
  • Müpa saját produkció
  • müpamozi

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Guy Ritchie-től mindenki azt várja, hogy „ricsis” legyen. Hogy minden filmjében ott kísértsen A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső, vagy éppen a Blöff. Csakhogy a Blöff óta két évtizednyit változott a világ. Annak idején kedélyesen göcögtünk az al- és félvilág mesterkedésein abban a boldog tudatban, hogy mindez elég távol van békés polgári életünktől. Ez a törvényen kívüliek világa. Az Úriemberek elegánsabb és nyugtalanítóbb: a bűn itt a törvény felett állók úri passziója.

A kritikusok vegyesen fogadták a filmet. Talán csak abban értettek egyet, hogy a színészi alakítások - Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colin Farrell és Hugh Grant - kiemelkedőek. Volt, aki úgy gondolta, Guy Ritchie nem mond semmi újat, volt, aki éppen a régi filmjeit sírta vissza. Kétségtelen, hogy ebben a filmben is felvonul a szokásos menazséria: az Agy, a Bunyós, a Kínai, a Zsidó, a Lord, az Orosz… Csakhogy már nem a lent lévők történetét látjuk. A két Amerikából érkezett nagymenő - Mickey és Matthew - rangos egyetemeken végzett. A bűnsegédi bűnrészesek között angol arisztokraták, orosz oligarchák tűnnek fel. Az átverések, brutalitások és válogatott cselszövések mögött felsejlik egy másfajta Nagy-Britannia képe. Az Úriemberek olykor átfordul gyilkos szatírába. Vagy éppen öniróniába, hiszen a történetet egy nyomozó újságíró forgatókönyvként tárja elénk. És rajta keresztül megmutatkozik a média természete is. Egy pillanatra talán el is gondolkodunk: vajon a hírgépezet nem vált-e napjainkra a showbiz megkülönböztethetetlen részéve? Vicces, de fölöttébb elgondolkodtató film. Érdemes róla beszélgetni.

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidő alszámlájának terhére is megvásárolhatja.
Személyes vásárláskor elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt és az Edenred ajándékkártyáit (juttatási és családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • házigazda
    Réz András
  • rendező
    Guy Ritchie


müpamozi


Ugrás az oldal tetejére