irodalom, film, kiállítás

Larry Flynt, a provokátor (The People vs. Larry Flynt; 1996)

Hősök, lángelmék, bolondok Miloš Forman filmjeiben

Szünet nélkül
Előadóterem
  • Müpa saját produkció
  • müpamozi

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Larry Flyntet, a Hustler magazin híres/hírhedt alapítóját Woody Harrelson játssza Miloš Forman filmjében. A szereposztás furcsa kis trükkje, hogy maga Larry Flynt is játszik a filmben: az ügyében eljáró Morissey bírót alakítja. Fricska? Olyasmi. A Larry Flynt, a provokátor ugyanis minden ízében amerikai film. Egyebek közt azért is, mert műfajilag keveredik benne az életrajzi film a tárgyalótermi filmmel. Larry Flynt Kentucky szülötte, csóró srác, aki fölkapaszkodik, és a pornóbiznisz egyik csúcsvállalkozójává válik, egyben pedig a jogrend kihívója, aki él az alkotmány első kiegészítése - a sajtószabadság védelme - által adott jogaival.
Szereted-e a pornót, rokonszenvezel-e Larry Flynttel, kinek adsz igazat? Valljuk meg, ezekkel a kérdésekkel egyetlen lépéssel sem kerülünk közelebb Miloš Forman filmjéhez. Mert a film ezt a sok-sok mindent más nézőpontból szemléli. Mennyi szépelgés kell ahhoz, hogy a pornó a jóravaló középosztály számára szalonképes tartalomnak minősüljön - a gyilkossághoz, a vérontáshoz hasonlóan? Képesek vagyunk-e elfogadni, hogy egy, a számunkra nem rokonszenves figura egyenlő legyen a törvény előtt? És létezik-e még az oly szenvedelmesen védelmezett igazság? Ma, a post-truth korában ráadásul ez még izgalmasabb kérdés. Két órán át zuhognak ránk ezek a furcsa kérdések. Mit és hogyan korlátozhat egy véleményközösség? Mi számít tabunak? Hol húzódnak a korlátok? Jogszabállyá fajulhat-e a képmutatás? És még ez sem minden, hiszen a Larry Flynt nagyon finoman visszautal a hatvanas évekre is, a „Make love not war” korára, miközben félelmetesen aktuális.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • házigazda
    Réz András


müpamozi


Ugrás az oldal tetejére