Koncertfilm-vetítés Melis László emlékére

És a halottak újra énekelnek

irodalom, film, kiállítás

Előadóterem
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

'És a halottak újra énekelnek...' címmel Eisikovits Miksa máramarosi hasszid zsidó népzenei gyűjtését (1938-39) bemutató koncert 2017 októberében a CAFe Budapest Kortárs Zenei Fesztivál keretében valósult meg. Ez az előadás a koncertből készül film bemutató vetítése lesz.
A vetítés alkalmából, búcsút veszünk, a közelmúltban , váratlanul elhunyt Melis László zeneszerzőtől, aki az Eisikovits által lejegyzett hasszid zene kottáját megfejtette és betanította. Az eseményen jelen lesz az ősbemutató két szólistája, Nógrádi Gergely kántor és Melis Márta brácsaművész, valamint az ősbemutató és a DVD-változat rendezője, Elek Judit Kossuth-díjas filmrendező is.
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából illusztrált albumban jelenik meg Eisikovits Miksa hasszid zenei gyűjteménye az ősbemutató teljes zenei anyagának CD-mellékletével a Dánielfilm kiadásában. Ez az album, valamint az ősbemutató DVD-változata angol és magyar felirattal kedvezményesen megvásárolható a vetítés alkalmával a helyszínen.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére