• Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság

Egy kapcsolat vége (The End of the Affair; 1999)

irodalom, film, kiállítás

Előadóterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Graham Greene írásaiból eddig közel kilencven film készült. Az Egy kapcsolat vége című 1951-es regénynek a szóban forgó alkotás immár a második megfilmesítése. (2004-ben opera is készült belőle.) Szomorú szerelmes film. Regény a regényben, pontosabban fogalmazva: regény a filmben. A rendező, Neil Jordan különös érzékenységgel kezeli a történetet, amely az idősíkok és nézőpontok váltakozásában bontakozik ki. Ez a szokatlan szerelmiháromszög-história egyebek között a főszereplők - Julianne Moore és Ralph Fiennes - kimagasló játékától válik emlékezetessé.

Lehetséges-e az igazságot keresni olyan kérdésekben, mint a szerelem, a szenvedély, a féltékenység, a gyűlölet vagy éppen a hit? Az Egy kapcsolat vége egyik szála egy nyomozás. Ennél racionálisabb folyamatot nehéz elképzelni: megfigyelés, feljegyzés, fotográfia - bizonyítékok. De mire is? A nyomokból, tárgyszerűnek tűnő részletekből összeáll valami, de a lényeg mégis az, hogy a történet szereplői milyen jelentést tulajdonítanak ezeknek a töredékeknek, milyen sorsokat raknak össze belőlük. S hogy olykor hogyan vezetik félre önmagukat. Adjuk még hozzá a szükségszerű és a véletlen játékát, meg egy csipet csodát. És készüljünk fel arra, hogy Neil Jordan ebben az esetben sem kíméli az érzelmeinket. Ez a filmje igényt tart együttérzésünkre, részvétünkre.
Az Európai Hidak idén az Egyesült Királyságot köti össze a magyar kultúrával. A most felsorakozó filmek különlegessége magyar vonatkozásuk. Az Egy kapcsolat vége egyik legsúlyosabb drámai jelenetében Kodály Zoltán Szólószonáta csellóra című művének részlete hangzik fel.

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • rendező
    Neil Jordan
  • házigazda
    Réz AndrásUgrás az oldal tetejére