irodalom, film, kiállítás

Egy kapcsolat vége (The End of the Affair; 1999)

Előadóterem
  • Müpa saját produkció
  • Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Graham Greene írásaiból eddig közel kilencven film készült. Az Egy kapcsolat vége című 1951-es regénynek a szóban forgó alkotás immár a második megfilmesítése. (2004-ben opera is készült belőle.) Szomorú szerelmes film. Regény a regényben, pontosabban fogalmazva: regény a filmben. A rendező, Neil Jordan különös érzékenységgel kezeli a történetet, amely az idősíkok és nézőpontok váltakozásában bontakozik ki. Ez a szokatlan szerelmiháromszög-história egyebek között a főszereplők - Julianne Moore és Ralph Fiennes - kimagasló játékától válik emlékezetessé.

Lehetséges-e az igazságot keresni olyan kérdésekben, mint a szerelem, a szenvedély, a féltékenység, a gyűlölet vagy éppen a hit? Az Egy kapcsolat vége egyik szála egy nyomozás. Ennél racionálisabb folyamatot nehéz elképzelni: megfigyelés, feljegyzés, fotográfia - bizonyítékok. De mire is? A nyomokból, tárgyszerűnek tűnő részletekből összeáll valami, de a lényeg mégis az, hogy a történet szereplői milyen jelentést tulajdonítanak ezeknek a töredékeknek, milyen sorsokat raknak össze belőlük. S hogy olykor hogyan vezetik félre önmagukat. Adjuk még hozzá a szükségszerű és a véletlen játékát, meg egy csipet csodát. És készüljünk fel arra, hogy Neil Jordan ebben az esetben sem kíméli az érzelmeinket. Ez a filmje igényt tart együttérzésünkre, részvétünkre.
Az Európai Hidak idén az Egyesült Királyságot köti össze a magyar kultúrával. A most felsorakozó filmek különlegessége magyar vonatkozásuk. Az Egy kapcsolat vége egyik legsúlyosabb drámai jelenetében Kodály Zoltán Szólószonáta csellóra című művének részlete hangzik fel.

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • rendező
    Neil Jordan
  • házigazda
    Réz András


Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság


Ugrás az oldal tetejére