irodalom, film, kiállítás

Benjamin Britten Budapesten - magyar vendégek Aldeburghban

Zászlótér
  • Müpa saját produkció
  • Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Mi köze Wes Anderson Holdfény királyságának Benjamin Brittenhez? Mikor járt először Budapesten, és melyik magyar testvérpárnak írta a Gemini-variációkat? Miért számított sok szempontból szenzációnak a zeneszerző A pagodák hercege című balettjének 1970-es bemutatója a budapesti Állami Bábszínházban? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az Európai Hidak fesztivál keretében a Zászlótérben, szeptember 15. és október 7. között látható kiállításon.

Az Európai Hidak programja ezúttal az Egyesült Királyság gazdag kultúrája köré épül, amelynek egyik kétségtelenül meghatározó alakja Benjamin Britten. A neki szentelt kiállításon a világhírű zeneszerző Budapesthez, illetve a magyar művészekhez fűződő szoros viszonya kerül középpontba. Egyet biztosan kijelenthetünk: az angol-magyar zenei kapcsolatokért senki sem tett többet nála a hatvanas években. Többször is járt nálunk, és sokakat hívott meg Aldeburghba, saját zenei fesztiváljára. A tárlatnak köszönhetően fény derül arra is, milyen hatással volt rá a Kodály-módszer, emellett bepillanthatunk a hatvanas-hetvenes évek fordulójának hazai bábszínházi világába. Az izgalmas történeteket beszédes fotók, köztük a kiváló fotográfus, Keleti Éva felvételei teszik még érzékletesebbé.
A kiállítás kurátora Topor Tünde, a felhasznált anyagok a Britten-Pears Alapítvány Aldeburgh, a londoni National Portrait Gallery, az MTVA Archívum és az Artmagazin archívumából származnak.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Európai Hidak 2020 - Egyesült Királyság


Ugrás az oldal tetejére