• müpamozi

Very British - Szatírák és groteszkek

A gátlástalanság lovagja (The Rise and Rise of Michael Rimmer; 1970)

irodalom, film, kiállítás

Előadóterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ártatlan kis történetünk egy linkóci reklámügynökségben kezdődik, az impotensek és inkompetensek csapatában. Michael Rimmer ebből a bepunnyadt cégből indul el egyre magasabbra ívelő pályáján. Elég lenne a szárnyaló politikai karrierhez egy csiptetős tábla és a teljes gátlástalanság? Ugyan már! Ez csak egy szatíra. Bár az kétségtelen, hogy hősünk impozáns, a miniszterelnökségig vezető pályafutása olykor arcpirítóan valószerű. Ő már egy új kor gyermeke, aki hatékonyan él a tömegkommunikáció és a marketing eszközeivel. És tud valamit. Például dönteni - ellentétben a sok öntetszelgő balfácánnal. Aztán ráébred arra, hogy képes ő mások helyett is dönteni. Képes másokat - mindenkit - megszabadítani a döntés gyötrő terhétől. Megvannak a módszerei…
Talán túlzás azt mondani, hogy hősünk a kevéssé rokonszenves Shakespeare-hősök modern megtestesülése, már csak azért is, mert III. Richárdnak vagy Macbeth-nek lenni mit tanulnia tőle. A gátlástalanság lovagja azért mellbevágó, mert egy nem digitalizált, az online világot még nem is sejtő világban mutatja meg a manipuláció hegyeket mozgató hatalmát. És azt, hogy az egyszerű polgárok semmilyen módon nincsenek felvértezve a befolyásolással szemben. Michael Rimmert az egyik legremekebb angol komikus, Peter Cook jeleníti meg - a legkevésbé sem viccesen. A vége felé már félünk tőle. Aztán hogy mi is ő - ügyes fickó vagy gazember -, az már a nagyra becsült néző morális megítélésén múlik.

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • rendező
    Kevin Billington
  • házigazda
    Réz András


müpamozi


Ugrás az oldal tetejére