családi és ifjúsági programok

Zenemánia

Fesztivál Színház

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Zenemánia következő évadában egyetlen jelentős zenei műfajt járunk körbe: a szimfonikus költeményt. Ám nem a híres darabokat fogjuk megvizsgálni, hanem olyan szerzők hazánkban szinte soha nem játszott műveit, akiknek minden egyes hangja meglepetést tartogat. Hol stílusuk, hol mondanivalójuk által, hol zenei gondolataik előremutató jellegével vagy épp a magányos zeneszerzői keresgélés egy-egy meghökkentő végeredményének köszönhetően.

Minden hagyományosan „nagy” szerzőt kihagyunk a szimfonikus költemények alkotóinak végtelen sorából. Senki ne számítson Lisztre, Richard Straussra, de minden más olyan komponistára igen, aki felépítette, bővítette és életben tartotta ezt a műfajt. A zeneszerzők közt találjuk Saint-Saënst, César Franckot, Glazunovot, Sibeliust, Honeggert, Martinůt, Ibert-t, Nielsent és Ljadovot. Mindannyian egy pazarlóan tehetséges kor káprázatos szimfonistái, akik egyedi tónusokkal gazdagították a zenetörténet színes palettáját. Itt az ideje felülbírálni korábbi elitista döntéseinket, hogy megismerkedhessünk az imént felsorolt komponisták tévesen „kevéssé érdekesnek” minősített remekműveivel. (Dinyés Dániel)

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Jegyinformáció

Személyes vásárlásnál erre az előadásra jegyét Edenred Ajándékutalvánnyal, és Edenred Ajándékkártyával (Juttatási és Családi kártyák) is megvásárolhatja.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • műsorvezető, házigazda
    Dinyés Dániel
  • Nemzeti Filharmonikus ZenekarUgrás az oldal tetejére