családi és ifjúsági programok

World of Pilinszky

Létmesék kicsit és nagyon "fölnőtteknek"

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Iskoláskoncertek

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

„Ez csak mese!” - és a meséket nagyon komolyan kell venni. A tiédet is! Költői a kérdés, hogy vajon versek olvasásával vagy a monitor előtt tölt több időt ma egy fiatal felnőtt? A két világ látszólag kizárja egymást, éppen ezért izgalmas az összebékítésükre tett színházi kísérlet. „Többszereplős” összművészeti monodráma, ahogy Turek Miklós színpadra álmodta.

Az előadásban egy gamer összefolyó mindennapjaiba kapunk bepillantást, aki a világtól elmenekülve nem tud határt szabni játékszenvedélyének. De egy napon a szobája falain megelevenedő Pilinszky János-mesék kiszabadítják monitorjai fogságából, és visszanyeri életét. A mesék szereplői egy játék karaktereivé, majd saját életének szereplőivé változnak.
Pilinszky János a háború utáni magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója. Életművének különleges szeletét képezik a nem kifejezetten gyermekeknek írt verses mesék, melyek közül a World of Pilinszky előadás négyet fűz egy történetté, és helyez merőben új kontextusba: A madár és a leány, az Ének a kőszívű királyról, a Fabula és az Aranymadár históriája nagyon is kortárs környezetben kel életre. A Versszínház és a Zichy Szín-Műhely közös előadása létmeséket kínál „kicsit és nagyon »fölnőtteknek«”: Szitha Miklós zenéje, Karcis Gábor animációja, illetve az előadásban megszólaló Rúzsa Magdolna, Gundel Takács Gábor, Galambos Péter és Nagy Kasza Csenge a főszereplő Turek Miklóssal közösen hozza létre a különös lüktetésű színpadi világot. Turek Miklós színművész az elmúlt másfél évtizedben a magyar költészet nagyjaival ismertette meg az újabb generációkat: rendhagyó produkciója egyszerre kínál irodalmi, zenei és vizuális élményt.

Korosztály: 14-18 év
Rendező: Müpa
 • Turek Miklós
 • Gundel Takács Gábor, Galambos Péter
 • hangjukat kölcsönzik
  Rúzsa Magdolna, Nagy Kasza Csenge
 • zeneszerző
  Szitha Miklós
 • animáció
  Karcis Gábor
 • szerkesztő, rendező
  Turek Miklós
 • producer
  Zichy Gabriella

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére