• Iskoláskoncertek

Örömzene csődobbal

Üsd össze!

családi és ifjúsági programok

elmarad
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Voltál már élő xilofon? Most végre lehetsz: a koncerten a kezedbe adott egyszerű, színes, műanyag csövekről kiderül, hogy valójában egy sokoldalú, számos meglepetést tartogató hangszer alkotóelemei. Ez pedig nem más, mint a Boomwhackers, vagyis a csődob. A különleges interaktív foglalkozás végére a közönség részvételével valódi zenekar áll majd fel: az újdonsült zenészek a „karmesternek” köszönhetően ismerős és új dallamokat is eljátszanak majd. Mert néha a legegyszerűbb dolgok a legszórakoztatóbbak.

De miért nem nekem jutott eszembe először? - nyilván sokan kiáltottak fel így, amikor 1995-ben az amerikai Craig Ramsell feltalálta a Boomwhackerst, amelyből azóta több millió darab lelt már gazdára. A működési elv egyszerű: minden cső egy bizonyos hangra van hangolva, amely a megfelelő felülethez ütve megszólal. Az eltérő színek segítenek a könnyű tájékozódásban: mindig mindenki látja, éppen milyen hang következik. Óvodák és iskolák mellett nem meglepő, hogy ma már céges csapatépítéseken is találkozni az eszközzel, hiszen a zene önismeretet fejleszt és magabiztosságot ad. A minőségi szórakozás garantált: a kézbe kapott csövekkel az egyszerű ritmusképletek eljátszásától ismert slágerek csődobra „újrahangszerelt” változatáig is el lehet jutni. A siker titka a másokra irányuló figyelemben rejlik: ha mindenki megfelelő időben és ritmusban szólaltatja meg a saját eszközét, dallam formálódik. A műsorvezető az interaktív örömzenés foglalkozások elsőszámú hazai képviselője, az Ethnosound vezetője, Fehér Károly.

Az előadás után, Lecsengető címmel a Zászlótérben ingyenes foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat várjuk.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • csődobok, ütőhangszerek
  Molnár Emese
  Fehér Károly
  Gerzson János
  Tar Gergely
  Cheikh Ibrahima Fall
  Abdoul Camara
 • műsorvezető
  Fehér KárolyUgrás az oldal tetejére