• Matinékoncertek

Betyárvilág - Sobri Jóska legendája

családi és ifjúsági programok

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak

 • 1500 Ft
Erre az előadásra érvényesíthetők a Müpa+ hűségprogram kedvezményei és dupla hűségpontot is felírunk.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Ki ne volna kíváncsi arra, mi történik egy operaelőadás próbáján, hogyan működik, hogyan készül fel egy balett együttes, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, milyenek egy cirkuszi társulat mindennapjai? A három évadot már megélt Műhelykoncerteken a közönség bepillantást nyer a próbák mindennapjaiba és - az elhangzó utasítások és magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által - a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
„Amilyen sokra vitte a rablásban-fosztogatásban, világosan látszik: Sobri Jóskát a Jóisten is betyárnak teremtette. Pedig csak később lett belőle fekete bárány, nem volt ő mindig törvényen kívüli. Egy ifjúkori disznólopással kezdte karrierjét, amiben csak úgy »legénykedésből« vett részt - ekkor még utána tudott nyúlni a karhatalom. Két esztendőre tömlöcbe zárták, ahonnan - a hagyomány szerint - idő előtt sikerült megszöknie, méghozzá szeretője, a porkolábné segítségével. Innen aztán már nem volt megállás: Sobri Jóska néhány év alatt elérte, hogy a magyar előkelőségek és módosabb polgárok Dunántúl-szerte féljék a nevét.” (Dömötör Nikolett írásának részlete)
A nevezetes bakonyi betyár, Sobri Jóska nevéhez számos elhíresült bűntett és kalandos szökés, urak megszégyenítése, úrhölgyek meghódítása fűződik. Ezekből a történetekből elevenít fel néhányat a Vadrózsák Néptáncegyüttes mesével és tánccal.

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely hatéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Erre az előadásra jegyét az Edenred Ticket Culture & Sport kártya és utalvány és Top Prémium ajándékutalvány, Edenred Ajándék Arany és Ezüst kártya, illetve Ajándék- és Bevásárló kártya ellenében is megvásárolhatja. Elfogadjuk még a Kultúra és Ajándék Erzsébet-utalványt, az Erzsébet utalvány plusz kártya Ajándék illetve Kultúra keretét, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét, a Müpa-ajándékutalványt, valamint jegyét a SZÉP-kártya szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja pénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Vadrózsák Néptáncegyüttes (vezetők: Onodiné Csécsi Katalin, Onodi Attila)
  Jobbágy Bálint és barátai
 • műsorvezető
  Berecz István
 • Koreográfus
  Szokolik Szabolcs
 • Próbavezető
  Szokolik Melinda
 • rendező
  Farkas Zoltán „Batyu”Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Matinékoncertek - Műhelytitkok


Ugrás az oldal tetejére