• Matinékoncertek

Szenvedélyem: a népzene - Berecz András

családi és ifjúsági programok

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak

 • 1500 Ft
Erre az előadásra érvényesíthetők a Müpa+ hűségprogram kedvezményei és dupla hűségpontot is felírunk.

Mentse el a programot Google Naptárába!

A Szenvedélyek sorozatban a művészeti élet ismert szereplői tesznek zenés vallomást arról a szenvedélyről, amely a művészetek általuk művelt területéhez fűzi őket. Nem titkolt szándékuk, hogy a közönség soraiban ülő gyerekeket és felnőtteket is megérintse mindaz, amiről ők e találkozások alkalmával beszélnek, amihez ők szenvedélyesen kötődnek.
Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Büszke volt rám nagyon, édesapja természetét látta bennem ébredezni. Televíziónk nem volt soha, hatvanegy éve tévétlen ember vagyok. Ennek sok hasznát vettem. Nemcsak az ünnepi esték teltek meg dalokkal, mesékkel, történetekkel, hanem a köznapok is. Édesanyám szép hangjának és figurás elbeszélő kedvének nem volt versenytársa. Ő a mércém mindmáig. Egyébként pedig, hogy hogyan váltam énekessé, mesemondóvá? Hát ez észrevétlen folyamat volt. Ide is hívtak, oda is, aztán színpadon találtam magam. Utaztam, faggattam az embereket. Ki tud szebb, régibb dalokat. Úgy mentem, mint kutya a hentes lába nyomán. Azt mondják: bámészkodással a mesterség, ha megtanulható volna, a kutya már rég mészáros volna. Nem voltam tétlen, boldogan tanultam mindennap valami új dallamot, szöveget. Szinte észrevétlen, mámorban. Jólesett meghökkentő, ismeretlen szófordulatokat ízlelgetni, kevésbé ismert zenei díszítményekre, hangképzésekre bukkanni. A faggatódzás közben híres nótafákkal, mesemondókkal sírig tartó barátságaim születtek. Ma is táplál a szeretetük, újra és újra innom kell tudományukból, szomjam csillapítják, pedig a többje már nincs köztünk.” (Berecz András)

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely hatéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Erre az előadásra jegyét az Edenred Ticket Culture & Sport kártya és utalvány és Top Prémium ajándékutalvány, Edenred Ajándék Arany és Ezüst kártya, illetve Ajándék- és Bevásárló kártya ellenében is megvásárolhatja. Elfogadjuk még a Kultúra és Ajándék Erzsébet-utalványt, az Erzsébet utalvány plusz kártya Ajándék illetve Kultúra keretét, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét, a Müpa-ajándékutalványt, valamint jegyét a SZÉP-kártya szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja pénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, mese, összekötő szövegek
  Berecz András
 • ének
  Navratil Andrea
 • koboz
  Demeter László
 • ének
  Berecz Márton
 • hegedű
  Mihó Attila, Hajdu-Németh Lacika
 • brácsa
  Papp Endre
 • bőgő
  Bognár András
 • cimbalom
  Szabó Dániel
 • furulya
  Dóra Áron
 • tánc
  Berecz István, Bures Réka, Kádár Ignác, Nagypál Anett, Hajdu-Németh Balázs, Hajdu-Németh IlonaKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Matinékoncertek - Szenvedélyek


Ugrás az oldal tetejére